GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš i Marić s predstavnicima veledrogerija opet bez rješenja

Beroš i Marić s predstavnicima veledrogerija opet bez rješenja
DUG BOLNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 13:41
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Sastanak ministara Vilija Beroša i Zdravka Marića s predstavnicima veledrogerija završio je bez konkretnih rezultata, a novi će biti za desetak dana. Cilj sastanka bilo je naći rješenje kako bi se osigurala opskrba zdravstvenog sustava lijekovima, posebno onima koji imaju izravni utjecaj na trenutno zdravlje pacijenata.

Kako su rekli predstavnici veledrogerija nakon sastanka nije bilo konkretnog rješenja.

- Za konkretno rješenje morat ćemo pričekati desetak dana. Sa zalihama koje imamo teško je reći, hoće li i kad pacijenti ostati bez lijekova - rekli su predstavnici veledrogerija, piše Večernji list.

- Shvatili su gdje je problem, pokazali smo kako je dug rastao, rekli su, a dug je narastao na 6,5 milijardi kuna prije uplate 900 milijuna.

Ivan Klobučar iz Oktal Pharme rekao je kako su ministri bili iznenađeni dinamikom nastajanja duga.

- Mi uvijek gledamo optimistično, nadali smo se nekoj ponudi. Mislim da ministar Marić razumije situaciju. Imam nadu da ćemo nešto riješiti - rekao je Klobučar.

- Konstruktivan sastanak. Svrha je razmjena mišljenja i uskladba informacija, nema tu dodatnih iznenađenja. Zanimalo me i pojasnili su kolege iz drogerija i HZZO-a da pratimo tijek i volumen obveza da pratimo kako se podmiruju, da imamo ukupnu sliku i da baratamo istim brojkama. Ideja sastanka je da otpočnemo dijalog koji će se nastaviti u sljedećim tjednima i da sve strane osiguraju redovno poslovanje, da ti dugovi ne rastu galopirajuće - rekao je Marić i dodao da je više nego jasno da je potrebna reforma zdravstvenog sustava.

Na pitanje može li jamčiti da građani neće ostati bez lijekova do sljedećeg sastanka Marić je rekao:

- Moja je zadaća da osiguram da do toga ne dođe. Činimo sve što možemo da do obustave i značajnijeg poremećaja ne dođe. To nam je zadaća - rekao je i dodao da će za 10 do 14 dana imati neko konkretnije rješenje. Na pitanje je li Covid jedini razlog za ovako galopirajući rast duga, kaže da nije, jer su o dugovima pričali i prije.

Tagovi: veledrogerije, dug bolnica, Zdravko Marić, Vili Beroš, HUP-Koordinacija veledrogerija, Diana Percač, Hrvatska udruga poslodavaca
PROČITAJ I OVO
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
INVESTICIJE
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
LJUBUŠKI - Gradnja milionskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 kvadratnih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac, piše Večernji list.
Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje cjepiva protiv covida za adolescente
CJEPIVO
Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje cjepiva protiv covida za adolescente
NEW YORK - Američka farmaceutska kompanija Pfizer i njezin njemački partner BioNTech zatražili su u petak od američke regulatorne agencije odobrenje za hitnu upotrebu njihova cjepiva protiv covida-19 i za adolescente u dobi od 12 do 15 godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE