GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš i Marić s predstavnicima veledrogerija opet bez rješenja

Beroš i Marić s predstavnicima veledrogerija opet bez rješenja
DUG BOLNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 13:41
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Sastanak ministara Vilija Beroša i Zdravka Marića s predstavnicima veledrogerija završio je bez konkretnih rezultata, a novi će biti za desetak dana. Cilj sastanka bilo je naći rješenje kako bi se osigurala opskrba zdravstvenog sustava lijekovima, posebno onima koji imaju izravni utjecaj na trenutno zdravlje pacijenata.

Kako su rekli predstavnici veledrogerija nakon sastanka nije bilo konkretnog rješenja.

- Za konkretno rješenje morat ćemo pričekati desetak dana. Sa zalihama koje imamo teško je reći, hoće li i kad pacijenti ostati bez lijekova - rekli su predstavnici veledrogerija, piše Večernji list.

- Shvatili su gdje je problem, pokazali smo kako je dug rastao, rekli su, a dug je narastao na 6,5 milijardi kuna prije uplate 900 milijuna.

Ivan Klobučar iz Oktal Pharme rekao je kako su ministri bili iznenađeni dinamikom nastajanja duga.

- Mi uvijek gledamo optimistično, nadali smo se nekoj ponudi. Mislim da ministar Marić razumije situaciju. Imam nadu da ćemo nešto riješiti - rekao je Klobučar.

- Konstruktivan sastanak. Svrha je razmjena mišljenja i uskladba informacija, nema tu dodatnih iznenađenja. Zanimalo me i pojasnili su kolege iz drogerija i HZZO-a da pratimo tijek i volumen obveza da pratimo kako se podmiruju, da imamo ukupnu sliku i da baratamo istim brojkama. Ideja sastanka je da otpočnemo dijalog koji će se nastaviti u sljedećim tjednima i da sve strane osiguraju redovno poslovanje, da ti dugovi ne rastu galopirajuće - rekao je Marić i dodao da je više nego jasno da je potrebna reforma zdravstvenog sustava.

Na pitanje može li jamčiti da građani neće ostati bez lijekova do sljedećeg sastanka Marić je rekao:

- Moja je zadaća da osiguram da do toga ne dođe. Činimo sve što možemo da do obustave i značajnijeg poremećaja ne dođe. To nam je zadaća - rekao je i dodao da će za 10 do 14 dana imati neko konkretnije rješenje. Na pitanje je li Covid jedini razlog za ovako galopirajući rast duga, kaže da nije, jer su o dugovima pričali i prije.

Tagovi: veledrogerije, dug bolnica, Zdravko Marić, Vili Beroš, HUP-Koordinacija veledrogerija, Diana Percač, Hrvatska udruga poslodavaca
PROČITAJ I OVO
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
OČEKIVANJA
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
ZAGREB - John Gašparac, voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku tvrtke PricewaterhouseCoopers, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao istraživanje koje je ta tvrtka provela, a u kojoj se vidi usporedba očekivanja menadžera i predsjednika uprava u Republici Hrvatskoj s onima u svijetu što očekivati od koronakrize.
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
REZOVI
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
ZAGREB - Trideset i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
ODLUKE
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
CELJE - Cinkarna Celje raspodijelit će gotovo cijelu raspodjeljivu dobit među dioničarima. Dok su Uprava i Nadzorni odbor predložili da dividenda po dionici iznosi 11 eura bruto, dioničari su na današnjoj skupštini podržali protuprijedlog prema kojem će dobiti dividendu od 21 eura po dionici.
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
ODLUKE
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
NAŠICE - Glavne skupštine Nexe Grupe i Nexe d.d. u utorak su donijele odluku da se lanjska dobit Nexe Grupe od 18,89 milijuna kuna i Nexe d.d od 99,1 milijun kuna rasporedi u zadržanu dobit.
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
KAZNA
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
PARIZ - Francuski sud je u utorak kaznio IKEA-u s novčanom kaznom od 1,2 milijuna američkih dolara zbog špijuniranja svog francuskog osoblja, nakon što je najveći svjetski proizvođač namještaja proglašen krivim za neprimjereno prikupljanje podataka o svojim zaposlenicima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE