GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš i Marić s predstavnicima veledrogerija opet bez rješenja

Beroš i Marić s predstavnicima veledrogerija opet bez rješenja
DUG BOLNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 13:41
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Sastanak ministara Vilija Beroša i Zdravka Marića s predstavnicima veledrogerija završio je bez konkretnih rezultata, a novi će biti za desetak dana. Cilj sastanka bilo je naći rješenje kako bi se osigurala opskrba zdravstvenog sustava lijekovima, posebno onima koji imaju izravni utjecaj na trenutno zdravlje pacijenata.

Kako su rekli predstavnici veledrogerija nakon sastanka nije bilo konkretnog rješenja.

- Za konkretno rješenje morat ćemo pričekati desetak dana. Sa zalihama koje imamo teško je reći, hoće li i kad pacijenti ostati bez lijekova - rekli su predstavnici veledrogerija, piše Večernji list.

- Shvatili su gdje je problem, pokazali smo kako je dug rastao, rekli su, a dug je narastao na 6,5 milijardi kuna prije uplate 900 milijuna.

Ivan Klobučar iz Oktal Pharme rekao je kako su ministri bili iznenađeni dinamikom nastajanja duga.

- Mi uvijek gledamo optimistično, nadali smo se nekoj ponudi. Mislim da ministar Marić razumije situaciju. Imam nadu da ćemo nešto riješiti - rekao je Klobučar.

- Konstruktivan sastanak. Svrha je razmjena mišljenja i uskladba informacija, nema tu dodatnih iznenađenja. Zanimalo me i pojasnili su kolege iz drogerija i HZZO-a da pratimo tijek i volumen obveza da pratimo kako se podmiruju, da imamo ukupnu sliku i da baratamo istim brojkama. Ideja sastanka je da otpočnemo dijalog koji će se nastaviti u sljedećim tjednima i da sve strane osiguraju redovno poslovanje, da ti dugovi ne rastu galopirajuće - rekao je Marić i dodao da je više nego jasno da je potrebna reforma zdravstvenog sustava.

Na pitanje može li jamčiti da građani neće ostati bez lijekova do sljedećeg sastanka Marić je rekao:

- Moja je zadaća da osiguram da do toga ne dođe. Činimo sve što možemo da do obustave i značajnijeg poremećaja ne dođe. To nam je zadaća - rekao je i dodao da će za 10 do 14 dana imati neko konkretnije rješenje. Na pitanje je li Covid jedini razlog za ovako galopirajući rast duga, kaže da nije, jer su o dugovima pričali i prije.

Tagovi: veledrogerije, dug bolnica, Zdravko Marić, Vili Beroš, HUP-Koordinacija veledrogerija, Diana Percač, Hrvatska udruga poslodavaca
PROČITAJ I OVO
Lockheed Martin pokrenuo posao u Hrvatskoj
ŠIRENJE
Lockheed Martin pokrenuo posao u Hrvatskoj
ZAGREB - Najveći proizvođač oružja na svijetu, američki Lockheed Martin, osnovao je početkom ove sedmice podružnicu u Hrvatskoj sa osnovnim kapitalom od 1,7 milijuna dolara. Na njeno čelo je postavljen John Bradley Sanders.
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ZAŠTITA
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ŽENEVA - Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je u četvrtak najviši švicarski sud, naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
POSLOVI
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
ZAGREB - HŽ Infrastruktura (HŽI) je za izvođače radova obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor odabrala tvrtku Swietelsky, a za unapređenje sigurnosti i tehničke kontrole željezničke infrastrukture zajednicu ponuditelja tvrtki Elektrokem i Iskratel, izvijestili su u četvrtak iz HŽI-ja.
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
NAGRADE
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
LONDON - Nakon nagrada European Design Award, Red Dot, Dieline Awards i Ideje X, za dizajn etikete biodinamičkih Vina Šuran Studio Tumpić/Prenc osvojio je srebro u kategoriji tamnih vina na najvažnijem međunarodnom natjecanju specijaliziranom isključivo za dizajn ambalaže, Pentawards.
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PRIZNANJA
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PORTOROŽ - Upravni odbor Udruge Manager za upravitelje 2022. godine izabrao je Blaža Brodnjaka, predsjednika Uprave NLB-a, i Sabinu Sobočan, predsjednicu Uprave Varis Lendava. Nagrade će im biti uručene na Menadžment kongresu u Portorožu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE