GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berkshire Hathaway: Neto dobit u drugom kvartalu uzletjela 67%

Berkshire Hathaway: Neto dobit u drugom kvartalu uzletjela 67%
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2018 / 12:07
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
NEW YORK - Berkshire Hathaway Inc, investicijski koncern u vlasništvu milijardera Warren Buffett, u subotu je objavio rast profita za drugi kvartal ove godine od čak 67 posto, u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Razloge tome su, navodi se u izvješćima, bolji poslovni rezultati osiguravateljskog dijela biznisa, ali i novi računovodstveni propisi koji propisuju da se mora prokazati vrijednost dionica i drugih vrijednosnih papira prema njihovoj trenutnoj vrijednosti, bez obzira na to što nije došlo do prodaje tih vrijednosnih papira po trenutnim cijenama.

Ukupna neto dobit Buffettovog koncerna bila je u drugom kvartalu 12 milijardi dolara i bio je tri puta veći u odnosu na prošlu godinu, a predstavlja veliko poboljšanje u odnosu na prvi kvartal ove godine kada je Berkshire Hathaway Inc po prvi put u devet godina imao gubitak, i to u iznosu od 1,1 milijardu dolara (prvenstveno zbog novih računovodstvenih pravila koji imaju veliki utjecaj na prikazivanje vrijednosti imovine koncerna koji u vrijednosnim papirima ima 180 milijardi dolara).

Čisti operativni rezultat koncerna za drugo tromjesečje, kada se ne bi primijenili novi računovodstveni standardi izvještavanja, bio bi 6,9 milijardi dolara dobiti, što je za 67 posto više u odnosu na isti period 2017.

Tagovi: Berkshire Hathaway, Warren Buffett
PROČITAJ I OVO
Slovenija uvodi elektronske vinjete
VINJETE
Slovenija uvodi elektronske vinjete
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna slovenski parlament usvojila izmjenu i dopunu Zakona o cestarini sa 74 glasa za i nijednim protiv, koji pruža pravni temelj za uvođenje elektroničkih vinjeta za osobne automobile.
Montenegro Airlines će tokom zime letjeti na liniji Podgorica-Kijev
NAJAVE
Montenegro Airlines će tokom zime letjeti na liniji Podgorica-Kijev

PODGORICA - Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da će od nedjelje građani moći da lete u sve značajnije evropske gradove.

Trade Air nastavlja s letovima na domaćim linijama
LETOVI
Trade Air nastavlja s letovima na domaćim linijama
ZAGREB - Iako je Vlada RH objavila plan novog PSO programa koji je u primjenu trebao ići s početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja, do realizacije istog neće doći.
Nizozemski Orange Climate preuzeo IPM Klima Grupu
ŠIRENJE
Nizozemski Orange Climate preuzeo IPM Klima Grupu
LJUBLJANA - Nizozemska obiteljska kompanija Orange Climate preuzela je IPM Klima Grupu iz Slovenije u vlasništvu švedske kompanije Lindab, čime je sačuvano 212 radnih mjesta u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.
Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
OGORČENJE
Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
ZAGREB - Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE