GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd: Isporučeno prvih osam od 70 turskih autobusa

Beograd: Isporučeno prvih osam od 70 turskih autobusa
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2019 / 15:22
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Prvih osam od 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa isporučeni su gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd", a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića autobusi će već tokom dana početi da saobraćaju ulicama glavnog grada na linijama 602 i 603.

Reč je o modernim autobusima turske kompanije „BMC" koja prodaje autobuse u čitavoj Evropi, rekao je Vesić i naveo da su autobusi opremljeni klimom, vaj-fajem, brojačima putnika i svime što treba da ima moderan gradski autobus.

On je podsetio da su nedavno potpisana dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa koji, osim pomenutih 70 autobusa turske kompanije „BMC", podrazumevaju i kupovinu 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije „Higer" iz Kine.

Do septembra će na ulicama grada biti 244 nova autobusa, a do kraja godine još 50 autobusa iz „Ikarbusa" što je ukupno 294 autobusa, rekao je Vesić i dodao da je za sledeću godinu planirano da se nabavi još 50 autobusa iz „Ikrabusa" i 30 električnih autobusa.

„Na naše veliko zadovoljstvo ti električni autobusi će biti proizvedeni u 'Ikrabusu' pošto kineski partner koji je preuzeo 'Ikarbus' počinje sa proizvodnjom električnih autobusa. To će biti prvi električni autobusi proizvedni u Srbiji tako da ćemo mi ukupno, kada se sve sabere, imati 374 autobusa do sredine sledeće godine, najkasnije do septembra što je više od 50 odsto voznog parka", pojasnio je Vesić.

Istakao je da se nikad u istoriji Beograda nije desilo da se jednu godinu nabavi toliko autobusa.

Na taj način, dodao je zamenik gradonačelnika, Grad pokazuje koliko je važno da se obnovi GSP „Beograd".

„U gradski prevoz dugo nije ulagano i to je početak promena koje ćemo raditi u gradskom prevozu, prvo kupovinom novih autobusa, a zatim i boljom naplatom karata, kao i restrukturiranjem samog preduzeća jer mi, kao Skupština grada, čvrsto stojimo iza GSP 'Beograd' i želimo da ono napreduje", rekao je Vesić.

On je zahvalio turskoj kompaniji na dobroj saradnji i dodao da je saradnja između dve zemlje u stalnom usponu.

Takođe, zahvalio je rukovodstvu i sindikatima GSP-a na realizaciji ove nabavke, kao i svim zaposlenima jer uz sve poteškoće, uspevaju da održe sistem javnog prevoza.

Vršilac dužnosti direktora GSP „Beograd" Radiša Momčilović je rekao da nabavka novih vozila za to preduzeće ima izuzetan značaj.

„Prosečna starost postojećeg autobuskog voznog parka je oko 11 godina i jasno je da sa autobusima koji su toliko stari ne može pouzdano da se održava red vožnje i pruži kvalitetna usluga putnicima", rekao je on i dodao će se nova vozila u narednom periodu sukcesivno uključivati u saobraćaj.

On je zahvalio zameniku gradonačelnika koji je uložio ogroman napor da se počne sa obnovom voznog parka GSP „Beograd".

Sedat Činar, direktor turske kompanije „BMC" od koje su autobusi nabavljeni, je zahvalio na saradnji gradskim čelnicima i predstavnicima GSP „Beograd" i izrazio zadovoljstvo što su autobusi za gradski prevoz u srpskoj prestonici nabavljeni baš od kompanije „BMC".

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič je rekao da su turski autobusi veoma pouzdani i da će dobro poslužiti.

„Ja boravim ovde i svedok sam napretka života građana u Beogradu. Drago mi je što smo partner tog pozitivnog razvoja i nadam se da ćemo nastaviti tako dobru saradnju sa beogradskim opštinama", rekao je on.

Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a Goran Antić zahvalio je Skupštini grada Beograda i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, kao i menadžmentu preduzeća u realizaciji, kako je rekao, istorijske obnove voznog parka, prenosi Tanjug.

Tagovi: Beograd, turski autobusi, GSP Beograd, Goran Vesić, kompanija BMC, Ikarbus
PROČITAJ I OVO
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
LUKE
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
ATENA - Kroz grčku luku Pirej, prošlo je najviše kontejnera s robom na Mediteranu u 2019. godini.
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
TELEVIZIJA
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
BEOGRAD - United Group, uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE