GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benetton: Generali treba ostati u talijanskim rukama

Benetton: Generali treba ostati u talijanskim rukama
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2019 / 18:02
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
MILANO - Obitelj Benetton želi da Generali ostane u talijanskim rukama i spremna je jače surađivati u trećem po veličini europskom osiguravatelju zajedno s drugim talijanskim ulagačima, rekao je Luciano Benetton.

Luciano je jedan od četvero braće i sestara koji su osnovali Benettonovo industrijsko carstvo, koje se proteže od istoimene odjevne tvrtke do infrastrukture Atlantia i putničkih ugostitelja Autogrill.

Edizione, obiteljski holding tvrtke Benetton, pojavio se kao talijanska potpora protiv potencijalnog preuzimanja Generalija u inozemstvu, nakon što je povećao svoj udio u osiguravatelju zajedno s talijanskim poduzetnicima Francescom Gaetanom Caltagironeom i Leonardom Del Vecchiom.

“S Caltagironeom, Del Vecchioom zajedno činimo dobar talijanski front. Imamo značajan talijanski ulog kojega svi zajedno želimo povećati ”, rekao je Luciano Benetton za La Repubblica.

Francuski osiguravatelj Axa i švicarski Zurich Insurance smatraju se potencijalnim kupcima Generalija.

"Mislimo da Generali mora ostati talijanska tvrtka."

Luciano Benetton je također kazao da Atlantia nije primila zahtjev za ulaganje u talijanskog prijevoznika Alitaliu, dodajući da su menadžeri Atlantije zadržali povjerenje obitelji nakon smrtonosnog kolapsa mosta kojim upravlja tvrtka za autocestu.

Tagovi: Luciano Benetton, Generali, Axa, Zurich Insurance, Leonardo Del Vecchio
PROČITAJ I OVO
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
POHVALNO
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
LJUBLJANA - Ljubljanska kompanija Žito u vlasništvu Podravke prati trendove uvođenjem naprednih rješenja za plaćanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE