GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab

Belgijski Vision Healthcare preuzeo slovenski Sensilab
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2021 / 08:36
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Belgijska kompanija Vision Healthcare sa sjedištem u Kotrijku, u vlasništvu Yvana Vindevogela, napravila je novi iskorak u planiranoj evropskoj strategiji konsolidaciji - postala je stopostotni vlasnik slovenskog Sensilaba.

Vision Healthcare će sa ovom akvizicijom doći na oko 200 milijuna eura prometa, zahvaljujući doprinosu kompanije Sensilab od 44 milijuna eura. Putem Sensilaba napravljen je veliki korak naprijed u različitim istočnoevropskim zemljama, ali i zapadnoj Evropi budući da je Sensilab godinama gradio snažnu tržišnu poziciju.

Kupoprodajna cijena nije objavljena.

Sensilab sa sjedištem u Ljubljani specijalizirao se za vitamine, sportsku prehranu i proizvode za mršavljenje. Neke od njih proizvodi sam, a također radi i za treće strane. Kompanija, koja je bila u vlasništvu nekoliko pojedinačnih dioničara, svoje proizvode prodaje u 17 zemalja, a posebno snažne pozicije ima u Njemačkoj, Sloveniji, Italiji i Španjolskoj.

Što se tiče prodaje, Sensilab koristi dualnu strategiju: na mreži i van nje. Između ostalog, jak je u oglašavanju i prodaji putem digitalnih kanala, poput Facebooka. Na svom domaćem tržištu slovenska kompanija ima desetak vlastitih trgovina u tržnim centrima.

Zahvaljujući akviziciji, prihod Vision Healthcare popeo se za oko 44 milijuna EUR na više od 200 milijuna EUR, a bruto operativni profit (EBITDA) na više od 30 milijuna EUR. Vision Healthcare će jednim potezom steći 300 zaposlenika i od sada zapošljava oko 700 ljudi.

Tagovi: Vision Healthcare, Sensilab, Yvan Vindevogel
PROČITAJ I OVO
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
KUPNJA
PEVEX kupio nekretninu u Virovitici
VIROVITICA - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX sklopio je ugovor o kupoprodaji i postao vlasnikom nekretnine u poduzetničkoj zoni III na južnom rubnom dijelu Grada Virovitice u kojoj ima svoj prodajni centar od 2016. godine.
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
POHVALNO
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
ZAGREB - Prije godinu dana, tijekom prvog lockdowna na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba došlo je do začepljenja i kvara pumpi zbog sanitetskog otpada.
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE