GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belgian Gourmet u Vrlici gradi tvornicu čokolade

Belgian Gourmet u Vrlici gradi tvornicu čokolade
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 21:40
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
VRLIKA - Od rujna ove godine iz Vrlike će krenuti isporuke prve čokolade koju će u tamošnjoj radnoj zoni Kosore proizvoditi tvrtka "Belgian Gourmet" u belgijskom vlasništvu.

Članovi uprave te tvrtke Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens potpisali su tri ugovora s Jurom Plazonićem, gradonačelnikom Vrlike, kojima se osiguravaju prostorni preduvjeti za buduću proizvodnju čokoladnih slastica u vrličkom kraju.

- Prvim ugovorom s našim belgijskim partnerima njihovoj smo tvrtki dali u najam četiri od ukupno šest inkubatorskih prostora u novoizgrađenoj zgradi Poslovnog centra ukupne površine 920 metara kvadratnih. Drugim ugovorom dali smo im u najam dva ureda u istoj zgradi. Trećim ugovorom tvrtki "Belgian Gourmet" prodali smo 27.000 metara kvadratnih neizgrađenog komunalno opremljenog građevinskog zemljišta u našoj radnoj zoni na kojemu će Belgijanci izgraditi novu tvornicu čokolade – kazao je Slobodnoj Dalmaciji gradonačelnik Plazonić.

Belgijski čelnici tvrtke "Belgian Gourmet" zajamčili su Vrličanima da će već idućih dana, čim stupe u posjed unajmljenih prostora, krenuti s konkretnim poslovima. Radit će prostorne preinake, sukladno tehnološkom postupku proizvodnje, a paralelno s tim dopremat će i montirati već nabavljeno postrojenje. Naša tvrtka u Belgiji ima veliku tradiciju u proizvodnji različitih čokolada. Osim u Belgiji, imamo proizvodnju i u drugim zemljama. Posljednju tvornicu izgradili smo prije nekoliko godina u Vijetnamu.

Startali smo s oko 40 zaposlenih, a danas u toj tvornici radi oko 400 radnika. S takvim planovima razvoja došli smo i u Vrliku – kazali su Mare Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens.

- Ovim ugovorima o davanju u najam četiri inkubatora za proizvodnju čokolade u potpunosti smo iskoristili prostor u nedavno izgrađenoj zgradi našeg Poslovnog centra. Ostala dva inkubatorska prostora uzeli su u najam Pero Krezić, član Uprave i Joachim Helmut Reese, suvlasnik tvrtke VR Metal, koja već nekoliko godina uspješno radi u našoj radnoj zoni u Kosorama.

Krezić je u unajmljenom prostoru već instalirao postrojenje za mikro-ljevine koje se primjenjuju u zdravstvu. I šesti inkubator već bi bio angažiran da nije pandemije koronavirusa. Unatoč tomu gospodin Reese najavljuje da će i on u najskorije vrijeme u unajmljenom prostoru pokrenuti vlastitu proizvodnju, sličnu onoj koju njegova obitelj već desetljećima ima u Njemačkoj – kaže gradonačelnik Plazonić.

Tagovi: Belgian Gourmet, Vrlika, čokolada, Jure Plazonić, Marc Henri C. Pauwels, Adrian Filip M. Hoogmartens
PROČITAJ I OVO
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
LINIJE
Eurowings najavio 25 linija iz Njemačke prema Hrvatskoj
ZAGREB - Eurowings u kolovozu najavljuje čak 25 međunarodnih linija iz Njemačke prema šest hrvatskih zračnih luka.
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
BRODARI
Odlični rezultati Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Ostvarena dobit Grupe koja uključuje dobit pripisanu imateljima kapitala iznosi 45,4 mil. HRK. U istom razdoblju prošle godine ostvaren je gubitak od 57,4 milijuna kuna.
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
NAMIRENJE
Alpha Adriatic drži ključ raspleta u 3. maju
RIJEKA – Uprava 3. maja, na čelu s direktorom Edijem Kučanom, jučer je prvi put izašla službeno s prijedlogom i modelom namirenja preostalog dijela vjerovničkih potraživanja, koja ukupno iznose oko 104 milijuna kuna.
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
RAST
Grupa Krka povećala prodaju i neto dobit u prvom polugodištu
NOVO MESTO - Grupa Krka je u prvoj polovici godine ostvarila 808,6 milijuna eura prihoda od prodaje, što je jedan posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit porasla je 11 posto na 177,4 milijuna eura.
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju
UZLET
AstraZeneca: Prodaja cjepiva utrostručena u drugom tromjesečju

LONDON - Prodaja cjepiva farmaceutske kompanije AstraZeneca više se nego utrostručila, na 894 milijuna dolara u drugom tromjesečju u odnosu na prethodno razdoblje.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE