GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč prekida pregovore s Airbnbom

Beč prekida pregovore s Airbnbom
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2018 / 19:51
Autor: SEEbiz / Nezavisne novine
BEČ - Grad Beč je odlučio prekinuti suradnju s Airbnbom zbog neprihvaćanja austrijskog pravnog okvira od strane ove globalne platforme.
Airbnb je odbio ispoštovati suštinske zahtjeve iz zajedničkog ugovora s bečkom gradskom upravom kao što je mogućnost kontrole o uplaćenim lokalnim porezima.

U Beču, iako je legalno iznajmljivati smještaj za turiste, ipak postoje neka ograničenja kao na primjer u slučaju socijalnih stanova. Osim toga, važno je da se svi pridržavaju pravila, primjerice, plaćanja gradskog poreza, poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost. Postoji nekoliko oblika pružanja smještaja, od kojih svaki podliježe posebnim uvjetima.

Iako je Beč odlučio prigrliti Uber i Airbnb u korist građana, bečka gradska uprava je ustanovila da mnogi poduzetnici ne poznaju pravne okvire. Stoga je pokrenuta informativna kampanja kojom se to nastoji popraviti. Objavljene su različite publikacije i internet platforme koje bi građanima trebale pomoći ponajprije prilikom rješavanja dilema vezanih uz iznajmljivanje privatnih stanova i prostora.

Privatni iznajmljivači kao i svi drugi moraju plaćati boravišnu taksu bečkom gradskom magistratu. Osim toga mora biti provedena i kontrola soba, moraju se plaćati porezi, a dodatno se na mjesečnoj bazi bečkom Uredu za statistiku moraju slati i podaci o broju noćenja. Svaka adresa koja nudi smještaj mora biti prijavljena, jednako kao i platforme koje nude ovakav oblik smještaja.

Za građane Beča koji nude turistički smještaj putem Airbnb-a prekid ugovora ne mijenja mnogo jer su prema zakonu dužni otvoriti poseban račun za lokalni porez, korektnu naplatu lokalnog poreza te ispunjavanje mjesečnih statističkih obrazaca.

Grad Beč je protiv pet platformi koje nisu ispunile svoje obveze iz ugovora pokrenuo upravni kazneni postupak, a u kontaktu je s ukupno 19 različitih online platformi.

Tagovi: Beč, Airbnb, Uber
PROČITAJ I OVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
CJEPIVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
STOCKHOLM - Švedski Recipharm, najveći podizvođač farmaceutskog sektora u svijetu, objavio je u srijedu da planira proizvoditi doze Moderninog potencijalnog cjepiva protiv covida 19 u središnjoj Francuskoj.
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
JASNA PORUKA
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika (UGP) ističe u srijedu da država oštećenim poduzetnicima mora platiti troškove eventualnog novog zatvaranja gospodarstva i to u iznosu od 70 i 80 posto prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, te da će u protivnom pokrenuti ozbiljne prosvjede.
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta
UPOZORENJE
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

ZAGREB - Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) te najavili da će vladi danas poslati nove prijedloge kompenzacijskih mjera kojima bi se amortizirao dio financijske štete koja će nastati.

Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj
CJEPIVO
Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj

MOSKVA - Ruski fond za izravna ulaganja ne isključuje mogućnost proizvodnje cjepiva protiv covida-19 "Sputnik V" u Njemačkoj, rekao je u srijedu čelnik Ruskog fonda za izravna ulaganja Kirill Dmitriev u intervjuu za TV kanal Russia 24.

Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
DOGOVOR
Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
ZAGREB - Fidelta, kompanija izrasla iz nekadašnjeg Plivinog istraživačkog centra, koja zadnje desetljeće posluje unutar Galapagos grupe, opet mijenja vlasnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE