GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BBC otpušta još 450 zaposlenih

BBC otpušta još 450 zaposlenih
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:06
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanska medijska kuća BBC najavila je u četvrtak da će restrukturirati mrežu lokalnih radio i televizijskih stanica u Engleskoj kako bi smanjila troškove, što će uključivati i ukidanje 450 radnih mjesta.

Koncept BBC England bit će značajno izmijenjen kako bi se do ožujka 2022. godine uštedjelo 25 milijuna funti, poručili su iz BBC-ja.

"To će značiti da će posao izgubiti oko 450 od ukupno više od 3.000 zaposlenih u engleskim regijama", objavio je BBC.

Zbog ekonomskih posljedica pandemije moramo uštedjeti dodatnih 125 milijuna funti, budući da su nam prihodi pali, objašnjavaju.

Mnoge su BBC-jeve lokalne usluge "kreirane prije više od 50 godina, jako su se malo promijenile i treba iz temelja mijenjati njihov koncept", tvrdi direktorica BBC England Helen Thomas.

"Živimo u doba grupa na Facebooku i susjedskih čavrljanja preko WhatsAppa. Moramo se prilagoditi kako bismo bolje odražavali kako ljudi danas žive, kako dolaze do vijesti i kakav sadržaj žele", kaže Thomas.

Vodeći sindikat novinara upozorio je da će ukidanje radnih mjesta "ozbiljno utjecati" na BBC-jevo izvješćivanje o lokalnim temama.

Najava otkaza vremenski se poklopila s javnim istupima vladajućih torijevaca koji sve češće propituju BBC-jevo financiranje putem pristojbi i optužuju ga za političku pristranost.

Repriza priče iz siječnja, uz dodatak koronavirusa

Pitanje financiranja BBC-ja našlo se na dnevnom redu i prije pandemije koronavirusa - premijer Boris Johnson ustvrdio je krajem prošle godine da treba raspravljati o toj temi, budući da financiranje obaveznom pretplatom po njegovim riječima nije primjereno današnjem dobu.

U siječnju BBC je najavio reorganizaciju informativnog programa, uz 450 otkaza u svjetskom servisu i radio stanici 5Live, kako bi uštedio na troškovima. Odlučili su i smanjiti broj priloga u analitičkoj emisiji Newsnight.

Direktorica informativnog programa Fran Unsworth također je povodom najave otkaza govorila o promjenama, digitalizaciji i uštedama.

"Moramo preoblikovati BBC News za iduće desetljeće na način koji će nam uštedjeti značajnu količinu novca", kazala je Unsworth. "Previše trošimo na tradicionalno emitiranje, a premalo na digitalno", dodala je u priopćenju.

Tagovi: British Broadcastong Corporation, BBC, novinari, Helen Thomas, društvene mreže
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE