GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BBC otpušta još 450 zaposlenih

BBC otpušta još 450 zaposlenih
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:06
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanska medijska kuća BBC najavila je u četvrtak da će restrukturirati mrežu lokalnih radio i televizijskih stanica u Engleskoj kako bi smanjila troškove, što će uključivati i ukidanje 450 radnih mjesta.

Koncept BBC England bit će značajno izmijenjen kako bi se do ožujka 2022. godine uštedjelo 25 milijuna funti, poručili su iz BBC-ja.

"To će značiti da će posao izgubiti oko 450 od ukupno više od 3.000 zaposlenih u engleskim regijama", objavio je BBC.

Zbog ekonomskih posljedica pandemije moramo uštedjeti dodatnih 125 milijuna funti, budući da su nam prihodi pali, objašnjavaju.

Mnoge su BBC-jeve lokalne usluge "kreirane prije više od 50 godina, jako su se malo promijenile i treba iz temelja mijenjati njihov koncept", tvrdi direktorica BBC England Helen Thomas.

"Živimo u doba grupa na Facebooku i susjedskih čavrljanja preko WhatsAppa. Moramo se prilagoditi kako bismo bolje odražavali kako ljudi danas žive, kako dolaze do vijesti i kakav sadržaj žele", kaže Thomas.

Vodeći sindikat novinara upozorio je da će ukidanje radnih mjesta "ozbiljno utjecati" na BBC-jevo izvješćivanje o lokalnim temama.

Najava otkaza vremenski se poklopila s javnim istupima vladajućih torijevaca koji sve češće propituju BBC-jevo financiranje putem pristojbi i optužuju ga za političku pristranost.

Repriza priče iz siječnja, uz dodatak koronavirusa

Pitanje financiranja BBC-ja našlo se na dnevnom redu i prije pandemije koronavirusa - premijer Boris Johnson ustvrdio je krajem prošle godine da treba raspravljati o toj temi, budući da financiranje obaveznom pretplatom po njegovim riječima nije primjereno današnjem dobu.

U siječnju BBC je najavio reorganizaciju informativnog programa, uz 450 otkaza u svjetskom servisu i radio stanici 5Live, kako bi uštedio na troškovima. Odlučili su i smanjiti broj priloga u analitičkoj emisiji Newsnight.

Direktorica informativnog programa Fran Unsworth također je povodom najave otkaza govorila o promjenama, digitalizaciji i uštedama.

"Moramo preoblikovati BBC News za iduće desetljeće na način koji će nam uštedjeti značajnu količinu novca", kazala je Unsworth. "Previše trošimo na tradicionalno emitiranje, a premalo na digitalno", dodala je u priopćenju.

Tagovi: British Broadcastong Corporation, BBC, novinari, Helen Thomas, društvene mreže
PROČITAJ I OVO
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
SAS reducira broj letova prema Splitu
LETOVI
SAS reducira broj letova prema Splitu
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) objavio je svoj red letenja za kolovoz u kojem će značajno reducirati broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.
Hrvatski pivari u 2019. sa 17,8 posto manjom dobiti
PIVO
Hrvatski pivari u 2019. sa 17,8 posto manjom dobiti
ZAGREB - Proizvođači piva u Hrvatskoj prošle su godine ostvarili 2,3 milijarde kuna ukupnih prihoda i ostvarili konsolidiranu dobit od 284,4 milijuna kuna, ili 17,8 posto manju u odnosu na 2018. godinu, objavila je Financijska agencija (Fina).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE