GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayer povećao prihode i dobit zahvaljujući prodaji imovine

Bayer povećao prihode i dobit zahvaljujući prodaji imovine
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2018 / 14:35
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački kemijski i farmaceutski div Bayer izvijestio je u utorak o znatno većim prihodima i operativnoj dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući prodaji dijela imovine kojom su ishodili regulatornu dozvolu za kupnju američkog proizvođača sjemenja i pesticida Monsanto.

U tromjesečju između srpnja i rujna prihodi njemačkog diva poskočili su 23,4 posto, na 9,9 milijardi eura. U tom je razdoblju Bayer konkurentu BASF-u prodao dio poslovanja sa sjemenjem i pesticidima, vrijedan 7,6 milijardi eura, što je bio uvjet regulatora za nastavak razgovora o kupnji Monsanta. Time se njegova operativna dobit uključujući i posebne stavke više nego utrostručila, poskočivši na 4,4 milijarde eura.

Ako se izuzmu posebne stavke, operativna dobit grupe zadržala se na razini prošle godine i iznosila je 2,2 milijarde eura.

Neto dobit pala je 25,6 posto, na 2,9 milijardi eura. Rezultat odražava usporedbu s pozitivnim jednokratnim učinkom u trećem tromjesečju 2017. godine, kada je Bayer prodao dijelove bivše podružnice Covestro, poslovanja za specijalizirane kemikalije, kako bi financirao preuzimanje Monsanta za 63 milijarde dolara.
Cijena dionica pala nakon odštete vrtlaruU procjenama za cijelu 2018. godinu u Bayeru navode da očekuju prihode "iznad 39 milijardi eura", nakon što su već povisili njihovu procjenu kako bi obuhvatili prošireno poslovanje s agrokemikalijama s obzirom na akviziciju Monsanta.

U njemačkoj kompaniji naglašavaju "uspješan početak procesa integracije" Monsanta, izražavajući uvjerenje da će uspjeti prikupiti znanstvene dokaze kojima će ishoditi odbacivanje dijela od nekih 9.300 tužbi utemeljenih na tvrdnjama o navodnom riziku pobolijevanja od raka zbog uporabe herbicida glifosata.

Cijena Bayerovih dionica pala je od kolovoza kada je američki sud Monsantu naložio da vrtlaru iz Kalifornije, oboljelom od raka, isplati odštetu od više desetaka milijuna dolara budući da ga nije izvijestila o opasnostima vezanim za glifosat.

Tagovi: Bayer, Monsanto
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE