GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bavarska robna razmjena: Ulje za pivo

Bavarska robna razmjena: Ulje za pivo
SLIKA VREMENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2022 / 18:13
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Nama pivo, vama ulje - marketinšku šalu münchenske pivovare iskoristila je tvrtka u Bavarskoj za neobičnu trampu - 22.000 litara ulja za istu količinu piva.

Zaposlenici tvrtke Lesch u Talmesingu sada se vesele besplatnom pivu, a gastronomi pivovare Giesing u Münchenu s nestrpljenjem očekuju potrebnu isporuku jestivog ulja.

Priča seže još u lipanj, kada je pivovara na društvenim mrežama poslala poruku da gosti svoje pivo privremeno mogu platiti uljem, do kojeg su ugostitelji ponekad teško dolazili zbog rata u Ukrajini.

S druge strane, tvrtka Lesh, koja se inače bavi prikupljanjem rabljenog ulja i masti te preradom u biogorivo, ovog je proljeća kupila 22.000 litara ulja iz Ukrajine kako bi, kako je navela, pomogla tamošnjem gospodarstvu.

Glasnogovornik tvrtke Hubert Zenk rekao je da će tih 22.000 litara sada biti sukcesivno zamijenjeno.

Još uvijek razmišljamo što ćemo s tolikom količinom piva, rekao je Zenk i dodao kako je gotovo sigurno da se neće prodati.

"Želimo to iskoristiti za dobar cilj", a svakako bi zaposlenici tvrtke Lesch trebali imati nešto od toga, rekao je glasnogovornik.

Tagovi: Bavarska, robna razmjena, ulje, pivo, Giesing
PROČITAJ I OVO
Studenac preuzeo prodavaonice Toni marketi
AKVIZICIJE
Studenac preuzeo prodavaonice Toni marketi
OMIŠ – Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, preuzeo je potkraj studenoga prodavaonice kompanije Princeza Korina d.o.o., prepoznatljive pod brendom Toni marketi. Lanac posluje u 12 maloprodajnih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije te zapošljava približno 40 zaposlenika.
Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama
POTEZI
Glovo pokreće Glovo Local, program za pomoć malim tvrtkama
ZAGREB – Uz inflaciju i rastuće cijene komunalnih usluga koji vrše pritisak na raspoloživi dohodak potrošača i poslovne marže, Glovo — pionirska aplikacija za više kategorija — pokreće Glovo Local, novi program za male i srednje tvrtke u maloprodajnoj i restoranskoj industriji kako bi im se omogućilo digitaliziranje proizvoda te usluga i potaknuo rast.
Avioprijevoznici će u 2023. biti u plusu
PROCJENE
Avioprijevoznici će u 2023. biti u plusu
PARIZ - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA).
Stiže Mossad za civile - tvrtka za rješavanje problema
NOVITETI
Stiže Mossad za civile - tvrtka za rješavanje problema
ZAGREB - U posljednjih nekoliko tjedana u poslovnim krugovima počela se tiho pronositi vijest da je na tržište stigla specijalizirana tvrtka čija ekipa možda može pomoći kad pomislite da je sve propalo.
Televizije N1 Srbija i Nova S prekinule emitiranje programa u Srbiji
PREKID
Televizije N1 Srbija i Nova S prekinule emitiranje programa u Srbiji
BEOGRAD - Televizije Nova S i N1 Srbija od ponoći 6. prosinca, umjesto redovnog programa, emitiraju telop s crnim ekranom na kojem je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE