GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT u tvornicu u Kanfanaru ulaže 400 milijuna kuna

BAT u tvornicu u Kanfanaru ulaže 400 milijuna kuna
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2022 / 13:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - BAT Grupa nastavlja s investicijskim ciklusom u tvornicu u Kanfanaru te će uložiti dodatnih 400 milijuna kuna u proizvodnju novih kategorija duhanskih proizvoda, najavili su u petak iz te kompanije.

Nakon prošlogodišnje investicije u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za gloTM Hyper uređaje u vrijednosti od 200 milijuna kuna (27 milijuna eura), BAT nastavlja s investicijskim ciklusom u tvornicu u Kanfanaru.

Kompanija će, kazao je generalni direktor BAT Adria Zvonko Kolobara, uložiti dodatnih 400 milijuna kuna (53 milijuna eura), čime je potvrdila status jednog od najvećih stranih privatnih investitora u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima, ta BAT-ova ulaganja "daju veliki doprinos domaćem gospodarstvu jer uvođenje nove proizvodnje, inovacije i suvremene tehnologije donose dodatni rast izvoza, zapošljavanje i razvoj potpuno novih znanja koja oblikuju Kanfanar u tvornicu budućnosti".

Rekao je i kako će nove investicije zahtijevati i nova zapošljavanja, no nije mogao precizirati o kojem broju je riječ.

Vezano uz crno tržište kazao je kako je ono još uvijek dosta veliko, no da se primjećuje da je u padu zadnje dvije godine, što se može zahvaliti radu nadležnih institucija - carine i granične policije.

Naveo je i kako su se jučer susreli s premijerom Andrejom Plenkovićem kako bi njega i Vladu informirali o investicijama koje planiraju.

Na novinarsko pitanje vezano uz problem dizanja trošarina na koje su upozoravali kazao je da je pitanje trošarina u nadležnosti Vlade, ali kako bi voljeli da postoji trošarinski kalendar koji bi im omogućio bolju predvidivost i održivost poslovanja.

Vezano uz inflaciju rekao je kako će se zasigurno negativno odraziti na njihovo poslovanje.

“Ulaganjem ukupno 600 milijuna kuna (80 milijuna eura) u nove proizvodne linije, Hrvatska je dodatno ojačala svoj položaj na BAT-ovoj globalnoj proizvodnoj karti. Pritom je Kanfanar jedna od rijetkih tvornica u svijetu koja, uz cigarete, proizvodi i grijane duhanske proizvode. Riječ je o proizvodima nove kategorije, s potencijalom značajnog smanjenja rizika za odrasle pušače, koji prate strategiju Grupe za izgradnju boljeg sutra (A Better TomorrowTM) za sve naše dionike", istaknula je direktorica Regije BAT Južna Europa Roberta Palazzetti,

Tvornica u Kanfanaru proizvodi grijane duhanske proizvode (THP) koji tijekom upotrebe ne gore, već se zagrijavaju, i to i za domaće i za sve veći broj inozemnih tržišta. U idućim godinama tvrtka planira povećati ukupnu proizvodnju u Hrvatskoj s obzirom na sve veću potražnju za tim proizvodima nove generacije.

Iz BAT-a su naveli kako je nakon akvizicije 2015. godine BAT Grupa dodatno investirala gotovo 1,1 milijardu kuna (gotovo 135 milijuna eura) i nastavila povećavati proizvodnju, zaposlenost i izvoz.

U Hrvatskoj BAT godišnje uplati 3,5 milijardi kuna poreza i doprinosa u proračun te izravno zapošljava 1.500 ljudi. Osim toga, kompanija svake godine stvori više od 1,4 milijarde kuna dodane vrijednosti BDP-u, a najznačajniji rast doprinosa BDP-u ostvaren je kroz tvornicu u Kanfanaru koja kontinuirano povećava proizvodnju i izvoz.

Tagovi: British american tobacco, BAT Grupa, Roberta Palazzetti, Tvornica duhana Rovinj, Zvonko Kolobara
PROČITAJ I OVO
Novi mandat Upravi Ingre
ODLUKE
Novi mandat Upravi Ingre
ZAGREB - Dana 7. prosinca 2022. godine održana je sjednica Nadzornog odbora INGRE.
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
ŠTRAJK
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
NEW YORK - Više od 1100 zaposlenika-članova sindikata New York Timesa obustavit će u četvrtak rad na jedan dan nakon što nisu uspjeli pregovori s izdavačem tih novina o "cjelovitom i pravednom ugovoru", priopćio je sindikat .
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
PROMJENE
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
LJUBLJANA - Fortenova grupa je na glavnoj skupštini Mercatora, kao jedini vlasnik, potvrdila promjene u Upravi ovog trgovačkog društva.
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE