GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT: U Pitomači otvoren logistički centar koji će prikupljati duhan iz 26 zemalja

BAT: U Pitomači otvoren logistički centar koji će prikupljati duhan iz 26 zemalja
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2022 / 17:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorio je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači koji će prikupljati duhan iz 26 zemalja, izvijestili su u srijedu iz BAT-a.

U Pitomači će se, kako navode, zaprimati duhan iz 26 različitih zemalja i bit će središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u poljskom Augustowu, njemačkom Bayreuthu i mađarskom Pečuhu.

U skladišnom prostoru u Pitomači, na gotovo 4.000 četvornih metara upravljat će se gotovim zapakiranim duhanom, a kapacitet skladišta je 18.500 komada standardnih kutija duhana.

Nakon investicije od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda u Kanfanaru, otvaranje logističkog distributivnog centra u Pitomači pozicionira Hrvatsku još bolje na globalnoj karti duhanske industrije, istaknuli su iz BAT-a.

Direktor operacija BAT Adria Tamás Nyaka je kazao kako su ponosni na novi logistički distributivan centar u Pitomači jer je njegovo otvaranje još jedan pokazatelj važnosti njihove operacije u Hrvatskoj unutar BAT grupe i nastavak kontinuiranog investiranja, povećanja proizvodnje i zapošljavanja u Hrvatskoj.

"Hrvatska se nalazi u samom središtu transformacije BAT-a kojem je cilj izgraditi Bolje sutra (A Better Tomorrow) za sve naše dionike. Cilj nam je postići ugljičnu neutralnost našeg ukupnog poslovanja i u Hrvatskoj i globalno već do 2030. godine", istaknuo je Nyaka.

Direktor Hrvatskih duhana Imad Ud-Din Muhammad je kazao kako je proizvodnja duhana jedna od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj.

Uz nastavak osiguravanja pune podrške u proizvodnji za oko 340 proizvođača, proteklih godina su, kako je rekao, nastavili s kontinuiranim povećanjem otkupne cijene, a pokrenuli su i jedan od najvećih investicijskih ciklusa u automatizaciju poljoprivrede.

"U protekle tri godine investirali smo ukupno 39,4 milijuna kuna, od čega 18,6 milijuna kuna u program nabavke 72 mehanička berača zahvaljujući kojem će se ove godine mehanički obrati oko 55 posto proizvedenog duhana. Povrh toga, nastavljamo i sa nepovratnim ulaganjima u povećanje proizvodnosti naših proizvođača u sklopu kojih smo u protekle tri godine investirali minimalno 5,6 milijuna kuna u projekte navodnjavanja, zelene gnojidbe, nabavke osobne zaštitne opreme i razne druge programe", istaknuo je Imad Ud-Din Muhammad.

Tagovi: British american tobacco, BAT Grupa, Roberta Palazzetti, Tvornica duhana Rovinj, Zvonko Kolobara
PROČITAJ I OVO
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ZADAR - Radnici Luke Zadar d.d. započet će štrajk sutra ujutro jer poslodavac nije pristao na povećanje plaća za 200 eura, najavio je Sindikat prometa i veza Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE