GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT povlači Opresu sa Sarajevske berze

BAT povlači Opresu sa Sarajevske berze
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2018 / 10:53
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Nakon istiskivanja manjinskih dioničara ( tzv. squeeze out), kompanija Opresa d.d. Sarajevo mijenja oblik organizovanja u društvo sa ograničenom ogovornošću.

British American Tobacco je nakon postupka prijenosa manjinskih dioničara postao 100-postotni vlasnik Oprese, čime su se stekli uslovi za preoblikovanje društva iz d.d. u jeftiniji, jednostavniji i manje transparentan oblik d.o.o. i povlačanje sa Sarajevske berze.

Obavijest o obustavi prometa dionicama Oprese d.d. Sarajevo zbog reorganizacije društva, Sarajevska berza je objavila u petak.
British American Tobacco je u postupku istiskivanja manjinskih dioničara plaćao 15,42 KM za svaku dionicu Oprese, ali kako se može vidjeti iz obavještenja Registra vrijednosnih papira FBiH svim dioničarima u ovom kao i brojnim drugim postupcima gdje je obavljen squeeze out nije isplaćen novac dioničarima, te i dalje stoji pohranjen kod Registra vrijednosnih papira.
Registar je ovih dana pozvao vlasnike dionica koje su prenešene na otkupioce da dostave potrebnu dokumentaciju kako bi im se mogla doznačiti novčana sredstva koja im pripadaju.
Opresa je društvo koje zapošljava svega 2 radnika, a imalo je u periodu januar-juni ove godine prihod od 262 hiljade KM.
Nakon reorganizacije od druge polovice 2012. godine Opresa je prestala biti ono što je bila, te je u maloprodaji inaguriran novi brand - iNovine.
Društvo iNovine BH d.o.o. Sarajevo i društvo Ipres d.o.o. Široki Brijeg, a koje su u vlasništvu Oprese, sa razgranatom mrežom kioska donose BAT-u prihode iz djelatnosti trgovine na malo.

Tagovi: Opresa, British American Tobacco, Sarajevska berza
PROČITAJ I OVO
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
DAN INVESTITORA
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
MILANO - Generali je na virtualnom Danu investitora financijskoj zajednici predstavio ažurirane informacije o napretku svoje trogodišnje strategije Generali 2021.
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
UREĐAJI
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
ZAGREB - Ovaj visokosofisticirani uređaj uklanja do 99,99% onečišćujućih tvari u zraku i nema štetnih nuspojava.
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
UGOVOR
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
ZAGREB – Medijska agencija Ascanius Media potpisala je ugovor o suradnji s kompanijom Telemach Hrvatska, koja i dalje djeluje pod brendom Tele2, jednom od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj.
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
CERTIFIKAT
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
NAŠICE - Tvornica cementa i vodeći proizvođač, prijevoznik i ugrađivač svježeg betona u Republici Hrvatskoj NEXE d.d, nagrađena je međunarodnim „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom čime je prepoznata vrhunska razina usluge tvrtke.
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
REZOVI
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
LOS ANGELES - Disney je izvijestio kako je primoran otpustiti blizu 32.000 radnika dok tematski parkovi ove kompanije zjape prazni širom svijeta uslijed teških posljedica pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE