GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT pod istragom američkih regulatora

BAT pod istragom američkih regulatora
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2020 / 11:36
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Američki regulatori pokrenuli su kriminalističku istragu protiv British American Tobaccoa (BAT), vlasnika Tvornice duhana Rovinj, zbog sumnje da je kršio sankcije, izvijestili su u utorak britanski mediji.

Američko ministarstvo pravosuđa (DoJ) i Ured za nadzor strane imovine, agencija u sastavu ministarstva financija, pokrenuli su kriminalističku istragu protiv BAT-a zbog „sumnje da je prekršio sankcije", izvijestio je londonski dnevnik The Times.

Nije jasno na koju su se zemlju odnosno zemlje regulatori fokusirali, dodaje list.

U američkom ministarstvu pravosuđa i u BAT-u nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev da komentiraju informaciju o istrazi. U američkom Uredz za kontrolu strane imovine nije odmah bili dostupni za komentar, dodaje agencija.

BAT je u godišnjem poslovnom izvješću, objavljenom u ožujku, objavio da je upoznat s istragama i da su surađuje s DOJ-om i OFAC-om u SAD-u.

Napomenuli su da ne mogu procijeniti potencijalne financijske posljedice istrage, dodajući ipak da bi mogle biti značajne. Napomenuli su i da ne mogu točno odrediti kada bi istraga mogla biti zaključena.

Istraga u SAD-u nadovezuje se na onu britanskog Ureda za teške prijevare koji pokušava utvrditi je li BAT upleten u "korupciju u poslovanju skupine poduzeća i s njima povezanih osoba“.

Tagovi: British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE