GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT očekuje slabije rezultate u drugoj polovini godine zbog nepovoljnih tečajeva

BAT očekuje slabije rezultate u drugoj polovini godine zbog nepovoljnih tečajeva
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2018 / 21:18
Autor: SEEbiz / H
LONDON - British American Tobacco (BAT), vlasnik Tvornice duhana Rovinj, preliminarno je u utorak izvijestio da su mu rezultati u prvoj polovini godine bili u skladu s očekivanjima dok bi u drugoj polovini godine trebali biti slabiji zbog nepovoljnog utjecaja valutnih tečajeva.

U prvoj polovini godine BAT je zabilježio "snažan rast prilagođenih prihoda" u portfelju strateških brendova, zahvaljujući kojem su dodatno povećali i tržišni udio.

U drugoj polovini godine očekuju pak slabiji rast prilagođenih prihoda i dobiti, ukazujući na nepovoljan utjecaj valutnih tečajeva.

Tečajevi bi trebali nepovoljno utjecati i na "dobar rast prilagođene dobiti po dionici kada se isključe promjene u valutnim tečajevima" u cijeloj godini, pri čemu u BAT-u procjenjuju taj utjecaj u prvoj polovini godine na oko devet posto, te na šest posto u cijeloj godini prema važećim valutnim tečajevima.

Upozoravaju akođer na usporavanje japanskog tržišta proizvoda baziranih na zagrijavanju duhana, dodajući ipak da njihov proizvod glo i dalje bilježi rast, s udjelom u japanskom tržištu od 4,3 posto.

Alternative cigaretama sve su važnije za velike proizvođače duhanskih proizvoda s obzirom na sve manji broj pušača, napominje Reuters.

U BAT-u ističu i kontinuirani rast poslovanja s elektroničkim cigaretama.

Potvrdili su ujedno da u cijeloj godini planiraju više nego udvostručiti prihode od prodaje proizvoda nove generacije, na više od milijardu funti. U 2022. godini trebali bi premašiti pet milijardi funti.

Cjelovito izvješće za prvu polovinu godine bit će objavljeno 26. srpnja.

Tagovi: British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj
PROČITAJ I OVO
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE