GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT kupuje udjel u kanadskom proizvođaču kanabisa Organigramu

BAT kupuje udjel u kanadskom proizvođaču kanabisa Organigramu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 16:38
Autor: SEEbiz / H

TORONTO - British American Tobacco (BAT) kupit će skoro 20 posto udjela u kanadskom proizvođaču kanabisa Organigramu za oko 126 milijuna funti (175,81 milijun dolara), signalizirajući širenje izvan temeljnog poslovanja s duhanom.

Organigram uzgaja i prodaje kanabis i proizvode od kanabisa u Kanadi koja je legalizirala marihuanu 2018. godine.

Sporazumom s Organigramom BAT će dobiti pristup tehnologijama istraživanja i razvoja, proizvodnim inovacijama i znanju na području kanabisa, navodi se u priopćenju.

U pogonu Organigrama u kanadskom New Brunswicku bit će osnovan 'centar izvrsnosti' koji će se baviti ponajprije razvojem proizvoda od kanabisa nove generacije, s početnim fokusom na prirodni lijek kanabidiol (CBD).

I BAT i Organigram angažirat će u centru znanstvenike, istraživače i kreatore proizvoda, priopćio je BAT, dodajući da će njegova podružnica kao kupac udjela u Organigramu imenovati dva direktora u upravu kanadske tvrtke.

"Organigram se dokazao na području inovacija koje su potaknuli potrošači i razvijaju visokokvalitetne proizvode od kanabisa za odrasle za rekreativne i medicinske svrhe, koji su legalno dostupni u Kanadi", objavio je BAT.

Dvije kompanije moći će prodavati sve proizvode koje su zajedno razvile pod vlastitim robnim markama.

Veliki proizvođači duhanskih proizvoda i žestokih pića u Sjevernoj Americi već su uložili puno novca u novi sektor, uz rašireno mišljenje da je kanabis manje štetna alternativa cigaretama, napominje Reuters.

Budući da su i čelnici američkih demokrata obećali dekriminalizaciju marihuane, analitičari i stručnjaci predviđaju rekordna ulaganja u taj sektor u ovoj godini.

"Dekriminalizacija kanabisa uzima sve više maha širom svijeta, sa SAD-om na čelu, i javlja nam se sve više velikih proizvođača duhana, farmaceutskih kompanija i vodećih proizvođača potrošačke robe sa željom da ulažu u sektor kanabisa", rekao je Tristan Gervais iz Chrystal Capitala.

Proizvođač Marlbora Altria uložio je tako u proizvođača kanabisa Cronos, a proizvođač piva Constellation Brands ima udio u Canopy Growthu, koji je po tržišnoj vrijednosti najveća svjetska kompanija za kanabis.

Tagovi: Organigram, Altria, Marlboro, British American Tobacco, kanabis
PROČITAJ I OVO
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Luke Zadar sutra kreću u štrajk
ZADAR - Radnici Luke Zadar d.d. započet će štrajk sutra ujutro jer poslodavac nije pristao na povećanje plaća za 200 eura, najavio je Sindikat prometa i veza Hrvatske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE