GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije

BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2020 / 12:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.

Prijave za BASF Startup Science počinju danas i traju do 1. studenoga u ponoć. Minimalna nepovratna novčana sredstva određena za najbolje ideje iznose 5000 eura, a najbolji startupovi ostvarit će priliku za daljnje financiranje od strane BASF-a. 

Natječaj je namijenjen za startupove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, a osnovni je uvjet za sudjelovanje da prijavljena ideja izravno ili neizravno pridonosi smanjenju onečišćenja zraka.

„Kvaliteta zraka jedan je od najvećih izazova današnjeg vremena i tema na koju čovječanstvo sve više obraća pozornost. Bez obzira na to radi li se o ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, višegodišnjem iskustvu u proizvodnji katalizatora za smanjenje emisije štetnih plinova u automobilima ili entuzijastičnim idejama pojedinaca, očito je da moramo zajedno pristupiti rješavanju problema koji već sada utječe na kvalitetu života svakoga od nas“, ističe Simon Franko, direktor BASF-a u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Srbiji.

Franko napominje da je nedostatak novčanih sredstava najčešći razlog zašto individualne ideje ne budu ostvarene te ističe da će BASF omogućiti da, uz novčanu podršku, startupovi i dalje razvijaju svoje ideje.

„Često naiđemo na vijest o nečijoj dobroj zamisli, ali rijetko vidimo što se s njom dalje dogodilo. Mnogo je i onih projekata za koje nikada nismo imali priliku ni čuti jer su zbog nedostatka inicijalnih sredstava njihovih autora ostali samo na papiru. Neovisno o tome odnosi li se ideja na energetsku učinkovitost stanova, proizvode za pročišćavanje zraka, smanjenje ispušnih plinova ili što drugo, BASF nudi novčanu podršku.

Želimo da i neafirmirani inovatori razviju svoje projekte do kraja“, objašnjava Franko.
Franko dodaje da će najbolja ideja biti nagrađena s najmanje 5000 eura: „BASF ima jedan od najvećih odjela za istraživanje i razvoj na svijetu i može podržati razvoj startupa do kraja. Naravno, kao i na svakom velikom startup natjecanju, investitor se može odlučiti za više dobrih ideja ili pak odlučiti ne podržati nijednu od njih. Kakva god bila krajnja odluka, BASF je osigurao investiciju od 5000 eura za najbolje rješenje prema izboru stručnog žirija.“
Pravo sudjelovanja na natječaju BASF Startup Science imaju startup ideje pojedinaca ili timova od 18 do 35 godina, a projekt može biti u početnoj ili poodmakloj fazi razvoja. Dodatne informacije o natjecanju, uvjetima i načinu prijave dostupne su na stranici www.start-up-science.com.

Tagovi: kompanija BASF, startup scena, Simon Franko, onečišćenje zraka
PROČITAJ I OVO
Axel Springer otpustio glavnog urednika Bilda nakon seksualne afere
OTKAZ
Axel Springer otpustio glavnog urednika Bilda nakon seksualne afere
FRANKFURT - Njemački medijski div Axel Springer priopćio je u ponedjeljak da je otpustio Juliana Reichelta, glavnog urednika Bilda, jednog od svojih najprodavanijih tabloida, nakon napisa u listu New York Times o njegovim navodnim nepriličnim odnosima sa zaposlenicama.
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE