GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barska plovidba uplatila prvu ratu kredita za brodove

Barska plovidba uplatila prvu ratu kredita za brodove
KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2018 / 22:29
Autor: SEEbiz
BAR - Kompanija Barska plovidba uplatila je u ponedjeljak kineskoj Exim banci prvu ratu od 2,01 milion dolara, koji podrazumijeva glavnicu i kamatu, po osnovu kredita uzetog za kupovinu brodova Bar i Budva.

Taj iznos je obezbijeđen iz sredstava preduzeća, a uplata je realizovana sa računa dvije banke NLB i Hipotekarne, prenosi portal Barinfo.

Na taj način su izmirene sve obaveze koje je kompanija imala prema kineskim kreditorima u ovoj godini, jer je, osim te rate, u januaru bila isplaćena kamata u visini od oko 474 hiljada dolara.

Sljedeća rata dospijeva 21. januara naredne godine.

"Ovom uplatom je počela otplata glavnice kredita koji je Barska plovidba uzela za izgradnju i kupovinu brodova Bar i Budva u ukupnom iznosu od 46,4 miliona dolara. Kredit je uzet po povoljnim kreditnim uslovima od dva odsto kamate, pet godina grejs perioda i 15 godine otplate", saopštil isu iz kompanije.

Kroz taj kreditni aranžman Barska plovidba je nabavila dva teretna broda tipa bulk carrier, za rasute terete. Od završetka izgradnje u septembru, odnosno oktobru 2014. godine, brodovi se nalaze u vremenskom najmu, takozvanom time charteru, sa kompanijom Sea Pioneer iz Londona.

"Barska plovidba u ovom momentu najveći dio prihoda ostvaruje od poslovanja ta dva teretna broda, a manji dio se prihoduje od ugovora sa kompanijom Jadrolinija iz Rijeke po osnovu održavanja linije Bar-Bari, brodom Dubrovnik, kao i od izdavanja poslovnih prostora u vlasništvu kompanije", zaključuje se u saopštenju.

Tagovi: Barska plovidba, Exim banka, Jadrolinija
PROČITAJ I OVO
Stiže državna pomoć za srpske hotele
POMOĆ
Stiže državna pomoć za srpske hotele
BEOGRAD - Isplata ove pomoći odobrena je za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi, a odluka o ovoj pomoći doneta je u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije virusa korona.
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
NAJAVE
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
ZAGREB – Ministar financija Zdravko Marić rekao je danas vezano za dug veledrogerijama da će se 300 milijuna kuna koje će se platiti u okviru preraspodjele i prije rebalansa, planira provesti do kraja ovog tjedna, te vjeruje kako neće doći do nestašice lijekova.
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
FLEKSIBILNO
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
BEOGRAD - Kompanija MK Mountain Resort objavila je danas da je uvela fleksibilnje uslove rezervacije sa covid garancijom, koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti, te da je mesec i po dana pred otvaranje zimske sezone, hotel "Grand" na Kopaoniku spreman da primi goste.
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
DUG BOLNICA
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
ZAGREB - Ministar zdravstva Beroš rekao je u srijedu nakon užega Kabineta Vlade da su razgovarali o dugu i rješenjem u vezi s veledrogerijama koje su uvjetovale isporuku lijekova, razumije ih, ali kaže kako je činjenica da povećavaju pritisak pred izbore i rebalans proračuna.
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
CJEPIVO
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
LONDON - Brazilska zdravstvena služba Avsisa objavila je da je volonter koji je primio cjepivo protiv koronavirusa, a koju su razvili AstraZeneca i Sveučilište Oxford, preminuo u trećoj fazi kliničkog ispitivanja cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE