GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banjević: Država da sačuva Montenegro Airlines

Banjević: Država da sačuva Montenegro Airlines
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2018 / 20:45
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Montenegro Airlines povezuje Crnu Goru sa svijetom i značajno utiče na privredu ostvarujući indirektan doprinos od oko 215 miliona na godišnjem nivou, kazao je za TVCG direktor MA Živko Banjević.

Banjević poručuje da se benefita kompanije ne treba odreći, već poslovanje optimizovati.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić navodi da dvije kompanije ne mogu jedna bez druge. Aerodromima CG, Montenegro airlines duguje preko 20 miliona eura, no taj dug počeo je da se topi, kaže Orlandić.

"Jako je bitno da država Crna Gora sačuva MA, jer je to kompanija koja u Crnu Goru i iz Crne Gore dovede vjerujem ove godine 600.000 putnika. Dakle to je izuzetan broj za sve nas i vjerujem da će saradnja iđu MA i Aerodroma CG svakim danom biti sve bolja", kazao je Orlandić za TVCG.

Zbog toga što je Montenegro airlines-u protekloj godini data pomoć iz budžeta od preko 10 miliona eura, često se postavlja pitanje je li državi takva kompanija potrebna.
Ekonomskki analitičar Predrag Drecun kaže da je kompanija potrebna, jer je mnogo više od ekonomske cjeline.

"Mnogo bi bilo bolje napraviti jednu cjelovitu državnu priču, reći pošteno građanima ovo košta našu državu, naše poreske obveznike, ali to je naš interes. MA treba pomoći, kao što mnoge države pomažu svoje aviokompanije, jer je to državni interes", ističe Drecun.

Sa druge strane bivši ministar finansija Raško Konjević kaže da je stanje nedopustivo, ali pozdravlja najavu Vlade da će tokom septembra pokrenuti javnu raspravu.

"Mislim da tu nadležno ministarstvo ima jedan nekorektan odnos prema građanima. Mislim da je nepošteno da 600.000 građana finansira takve dubioze u jednoj državnoj kopaniji. Na drugoj strani vi od tog nadležnog ministarstva u protekle dvije godine ne možete da čujete nijednu riječ sta je plan, šta je strategija", kaže Konjević.

Tagovi: Živko Banjević, Montenegro Airlines, Danilo Orlandić, Aerodromi Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Vozači Ubera idu u štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Vozači Ubera idu u štrajk
ZAGREB - Oko 2.000 vozača Ubera u Zagrebu i okolici od nedjelje kreće u štrajk i odjavljuje se do daljnjega s popularne mobilne aplikacije.
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
PREPORUKE
SAD: Stručnjaci preporučili drugu dozu za cijepljene J&J-om protiv koronavirusa
NEW BRUNSWICK - Savjetodavno povjerenstvo američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) izglasalo je jednoglasno preporuku za davanje druge doze cjepiva Johnson & Johnson protiv koronavirusa najmanje dva mjeseca nakon što su ljudi primili prvu dozu.
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
STRANI AGENTI
Rusija: Još dva online medija proglašena stranim agentima
MOSKVA - Još dva online ruska medija vlada je u petak proglasila "stranim agentima" što je dodatno ograničilo slobodu izražavanja i glasove kritike upućene vlastima.
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE