GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bakić se povukao iz Đure Đakovića, prodao udjel češkom Acqusitionu

Bakić se povukao iz Đure Đakovića, prodao udjel češkom Acqusitionu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 13:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nenad Bakić povukao se iz vlasničke strukture Đuro Đaković grupe, a temeljem ugovora o prijenosu njegovih dionica više od 18,7 posto dionica stekla je češka tvrtka D.D. Acquisition, proizlazi iz objave slavonskobrodske kompanije na Zagrebačkoj burzi.

Prema podacima iz te objave, Nenad Bakić i Rujana Bakić su 17. studenoga sklopili ugovor o prijenosu dionica s društvom D.D. Acquisition a.s. iz češke Ostrave, temeljem čega će češka tvrtka preuzeti njihovih ukupno 18,878 posto dionica Đuro Đaković grupe.

Nenad Bakić, koji je osobno držao 1.904.182 redovne dionice ili 18,75 posto dionica Đuro Đaković grupe, te je dionice prenio Acquisitionu, a Rujana Bakić je češkoj tvrtki prenijela 12.542 ili 0,12 posto dionica, koje je imala osobno.

"Nakon opisanog prijenosa, Nenad Bakić i Rujana Bakić u društvu više neće držati nikakve dionice", navode iz Đuro Đaković grupe.

Acquisition, kao stjecatelj njihovih dionica, nakon prijenosa će imati ukupno 1.916.724 redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 38,3 milijuna kuna, a koje predstavljaju 18,878 posto temeljnog kapitala te isto toliki postotak ukupnog broja glasova u slavonskobrodskoj grupaciji, podaci su iz objave.

Promjene u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe izazvale su interes investitora na Zagrebačkoj burzi. Naime, do otprilike 12,30 sati tom je dionicom ostvaren promet od oko 476 tisuća kuna, a cijena im je u tom trenutku bila u plusu od 4,65 posto, na 4,50 kuna, iako je u ranijem trgovanju dosezala i 4,94 kune.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, a pojedinačno veći vlasnički udio drži i Ivan Božidar Ivanović koji ima 8,7 posto dionica.

Slavonskobrodska kompanija je sredinom lipnja ove godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom, a sredinom rujna izvijestila da je zaprimila neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom.

Pritom su ujedno naglasili i da su te ponude "isključivo neobvezujuće naravi te da bilo kakva odluka o restrukturiranju Đuro Đaković grupe dokapitalizacijom spada isključivo u domenu glavne skupštine, odnosno dioničara društva".

Tagovi: Nenad Bakić, Đuro Đaković, Acquisition
PROČITAJ I OVO
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
GUBITAK
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj lani je ostvarilo ukupne prihode od 282,7 milijuna kuna i rashode od 309,7 milijuna kuna te je za 2020. iskazan gubitak od 26,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća 3. maja, objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
PULA - Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna).
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
SJAJNE BROJKE
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
LJUBLJANA - Salus grupa prošle je godine udvostručila neto dobit, pokazuju u petak objavljeni poslovni rezultati.
FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson
CJEPIVO
FDA bi već danas mogla odobriti cjepivo Johnson & Johnson
NEW YORK - Američki regulatori u petak su rekli da će vjerojatno vrlo brzo odobriti cjepivo farmaceutske kompanije Johnson & Johnson za hitnu uporabu, nakon što su vanjski savjetnici u petak poduprli to cjepivo koje se daje u jednoj dozi.
Glazba u kafićima ipak će biti dopuštena, ali ne smije biti preglasna
STOŽER
Glazba u kafićima ipak će biti dopuštena, ali ne smije biti preglasna
ZAGREB - Nacionalni stožer civilne zaštite promijenio je odluku o zabrani puštanja glazbe u ugostiteljskim objektima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE