GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bakić se povukao iz Đure Đakovića, prodao udjel češkom Acqusitionu

Bakić se povukao iz Đure Đakovića, prodao udjel češkom Acqusitionu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 13:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nenad Bakić povukao se iz vlasničke strukture Đuro Đaković grupe, a temeljem ugovora o prijenosu njegovih dionica više od 18,7 posto dionica stekla je češka tvrtka D.D. Acquisition, proizlazi iz objave slavonskobrodske kompanije na Zagrebačkoj burzi.

Prema podacima iz te objave, Nenad Bakić i Rujana Bakić su 17. studenoga sklopili ugovor o prijenosu dionica s društvom D.D. Acquisition a.s. iz češke Ostrave, temeljem čega će češka tvrtka preuzeti njihovih ukupno 18,878 posto dionica Đuro Đaković grupe.

Nenad Bakić, koji je osobno držao 1.904.182 redovne dionice ili 18,75 posto dionica Đuro Đaković grupe, te je dionice prenio Acquisitionu, a Rujana Bakić je češkoj tvrtki prenijela 12.542 ili 0,12 posto dionica, koje je imala osobno.

"Nakon opisanog prijenosa, Nenad Bakić i Rujana Bakić u društvu više neće držati nikakve dionice", navode iz Đuro Đaković grupe.

Acquisition, kao stjecatelj njihovih dionica, nakon prijenosa će imati ukupno 1.916.724 redovnih dionica, ukupne nominalne vrijednosti 38,3 milijuna kuna, a koje predstavljaju 18,878 posto temeljnog kapitala te isto toliki postotak ukupnog broja glasova u slavonskobrodskoj grupaciji, podaci su iz objave.

Promjene u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe izazvale su interes investitora na Zagrebačkoj burzi. Naime, do otprilike 12,30 sati tom je dionicom ostvaren promet od oko 476 tisuća kuna, a cijena im je u tom trenutku bila u plusu od 4,65 posto, na 4,50 kuna, iako je u ranijem trgovanju dosezala i 4,94 kune.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, a pojedinačno veći vlasnički udio drži i Ivan Božidar Ivanović koji ima 8,7 posto dionica.

Slavonskobrodska kompanija je sredinom lipnja ove godine objavila javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom, a sredinom rujna izvijestila da je zaprimila neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom.

Pritom su ujedno naglasili i da su te ponude "isključivo neobvezujuće naravi te da bilo kakva odluka o restrukturiranju Đuro Đaković grupe dokapitalizacijom spada isključivo u domenu glavne skupštine, odnosno dioničara društva".

Tagovi: Nenad Bakić, Đuro Đaković, Acquisition
PROČITAJ I OVO
Bugarski Dronamics želi Osijek povezati dronovima s pet zračnih luka u Europi
DRONOVI
Bugarski Dronamics želi Osijek povezati dronovima s pet zračnih luka u Europi
OSIJEK - Osječka zračna luka bit će prva u Hrvatskoj s koje će polijetati i slijetati dronovi te bi trebala postati regionalni centar za prijevoz tereta dronovima.
Hrvatske ceste provele temeljitu digitalnu transformaciju (VIDEO)
DIGITALIZACIJA
Hrvatske ceste provele temeljitu digitalnu transformaciju (VIDEO)
ZAGREB - Hrvatske ceste mogu se pohvaliti da su u posljednjih godinu dana započele i velikim dijelom provele temeljitu digitalnu transformaciju kompanije.
Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
DOJMOVI
Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović objasnio je za N1 kakvo je stanje u odnosima s poslodavcima nakon pregovora.
Novi pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru: Otvara se 55 radnih mjesta
ŠIRENJE
Novi pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru: Otvara se 55 radnih mjesta
VUKOVAR – Otvaranjem novog pozivnog centra u Vukovaru CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider koji posluje u sastavu Adris grupe, nastavlja sa širenjem poslovanja.
Boris Trupčević imenovan novim CEO-om Forea
KARIJERE
Boris Trupčević imenovan novim CEO-om Forea

ZAGREB - FOREO, inovativni beauty-tech gigant specijaliziran u uvođenju visoko tehnoloških rješenja u osobne uređaje za njegu koji stanu u dlan, najavio je veliku promjenu u vodstvu početkom 2021. godine, imenujući Borisa Trupčevića novim CEO-om.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE