GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bakić: Micanje Đure Đakovića s liste uklonit će prepreke da se nađe strateški partner

Bakić: Micanje Đure Đakovića s liste uklonit će prepreke da se nađe strateški partner
DIONIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2018 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
SLAVONSKI BROD - Nenad Bakić, koji u Đuro Đaković grupi ima 17,71 posto dionica, u utorak je ocijenio da skidanje te tvrtke s liste tvrtki od posebnog državnog interesa ne znači ništa posebno te da bi čak moglo olakšati pronalazak strateškog partnera.

"Skidanje sa strateške liste ne znači ništa. Ja u tom potezu države ne vidim manu. Micanje s liste maknut će neke prepreke da se nađe pravi strateški partner koji će donijet kapital i dignuti Đuru Đakovića na razinu kojoj pripada", rekao je Bakić odgovarajući na novinarske upite na margini skupa ravnatelja osnovnih i srednjih škola, na kojem je govorio o primjeni IT tehnologija.

Prema njegovim riječima, da je planirana dokapitalizacija uspjela udio države u vlasništvu pao bi na pet do osam posto.

"Država je odavno maknula Đuru Đakovića s liste tvrtki od strateškog interesa. Gotovo nikakve poslove u vojnom ili nekim drugim sektorima nije mu povjeravala tako da mu je dugo vremena bila maćeha", rekao je Bakić.

Ustvrdio je da je negativni upliv države na Đakovićevo poslovanje bio vidljiv i pri imenovanju nekoliko uprava prije Tomislava Mazala i Marka Bogdanovića (bivši i sadašnji predsjednik uprave).

Bakić tvrdi da je Mazal bio prvi čovjek na poziciji predsjednika uprave kojeg nije dovela politika, te da je zaslužan za to da tvrtka sada operativno posluje puno bolje nego u nizu godina do sada.

"Nažalost, ima narušenu bilancu zbog nedostatka kapitala. Dokapitalizacije u velikoj mjeri nisu uspjele, ali se nadamo da će se i to dogoditi", rekao je Bakić.

Protivljenje većine slavonskobrodskih političara vladinom skidanju Đuro Đaković grupe s liste tvrtki od posebnog državnog interesa, Bakić je nazvao politikantskim.

"Vi imate u Slavonskom Brodu među lokalnim političarima strašno bogatih ljudi. Oni stalno ističu kako užasno vole Đuru Đakovića, a nisu kupili ni jednu dionicu i nisu uložili niti jednu kunu u njega. Kad takvi političari govore o interesu Đure Đakovića onda bih rekao da se oni bave politikanstvom ili je možda njihovo ukupno djelovanje politikanstvo, a ne politika", rekao je Bakić.

Pozvao je brodske političare da ljubav prema Đuro Đaković grupi pokažu ulaganjem u dionice te tvrtke.

Tagovi: Nenad Bakić, Đuro Đaković, Tomislav Mazal
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE