GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Badel 1862 u 2019. ostvario 37,3 milijuna kuna neto dobiti

Badel 1862 u 2019. ostvario 37,3 milijuna kuna neto dobiti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 11:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Badel 1862 u 2019. je ostvarila neto dobit od 37,3 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvaren gubitak od 5,5 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Na kraju 2019. godine Badel je na razini operativnog poslovanja ostvario dobit od 45,1 milijun kuna, što je, kako navode, značajno bolji rezultat u odnosu na negativan rezultat godinu ranije.

Ukupni su prihodi u 2019. ostvareni u iznosu od 309,9 milijuna kuna i veći su za 4,3 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje, koji su povećani 5,1 posto, na 289,7 milijuna kuna.


Financijski prihodi iznose 3,9 milijuna kuna i najvećim dijelom se odnose na prihod od dividende od povezanog društva za prethodnu poslovnu godinu te su manji za 47,7 posto, navodi se u izvješću.

Badel je u prošloj godini smanjio ukupne rashode za 12,9 posto, na 265,5 milijuna kuna.

Materijalni troškovi su pritom povećani za 4,6 posto, na 168,1 milijun kuna, troškovi amortizacije za 10,5 posto, na 15,4 milijuna kuna.

Troškovi osoblja su istodobno smanjeni za 5,6 posto, na 57,5 milijuna kuna, a financijski rashodi za 17 posto, na 4,7 milijuna kuna.

Iz Badela u izvješću navode i kako se najveća promjena u aktivi bilance na 31. prosinca 2019. u odnosu na zadnji dan godine ranije odnosi na smanjenje dugoročnih potraživanja od kupaca u iznosu od 25,2 milijuna kuna uslijed njihove prijevremene naplate.

Nematerijalna imovina se povećala za 14,5 milijuna kuna kao efekt priznavanja nematerijalne imovine po osnovi dugoročnih najmova i stjecanja nove imovine, navodi se u izvješću.

Podaci iz konsolidiranog izvješća pokazuju da je Grupa Badel u 2019. ostvarila 36,9 milijuna kuna neto dobiti, za razliku od godine ranije kada je ostvaren gubitak od 7,4 milijuna kuna.

Tagovi: Badel 1862
PROČITAJ I OVO
Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača
OPG
Konzum već uspostavio suradnju s 200 novih malih proizvođača
ZAGREB - Konzum očekuje da će u idućem razdoblju otkupljene količine od malih proizvođača dodatno rasti.
Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave
LETOVI
Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave
ZAGREB – Emirates je dobio odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima pa će tako od ponedjeljka 6. travnja prvi letovi krenuti iz Dubaija prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu i Zurichu.
Heathrow zatvara pistu zbog smanjenog broja letova
OČAJ
Heathrow zatvara pistu zbog smanjenog broja letova
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow najavila je da će zbog smanjenog broja letova u koronakrizi zatvoriti jednu od dvije sletne piste, određujući kao prioritet prijevoz medicinskih potrepština.
Ugostitelji: Koronakriza nas ubija
TEŠKO POGOĐENI
Ugostitelji: Koronakriza nas ubija
ZAGREB - Dva tjedna od zatvaranja objekata promet u ugostiteljstvu pao je za više od 90 posto, a s obzirom na mjere socijalne distanciranosti i neizvjesnost oko ponovnog rada, za tu je djelatnost pandemija covid-a 19 "restoragedon", kaže predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.
Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije
LOŠA GODINA
Katastrofalan pad dobiti Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Dobit Telekoma Slovenije oštro je pala u prošloj godini, kako na razini grupe, tako i na razini matične kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE