GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika

Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 08:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni.

Time su i sredstva namijenjena obilježavanju velike obljetnice preusmjerena u primanja zaposlenika koja su ove godine značajno povećana.

Badel 1862 je i u ovoj godini u više navrata povećavao plaće i druga primanja zaposlenika odgovarajući time na rast troškova života uslijed visoke inflacije. Najprije su s početkom godine za prosječno 15% odnosno 770 kuna neto povećane najniže plaće u kompaniji čime je obuhvaćeno 80 zaposlenika. Svim zaposlenicima isplaćen je pak regres u iznosu od 900 kuna neto što je 300 kuna više nego u prethodnoj godini.

Potom je u rujnu na snagu stupila nova organizacija i sistematizacija radnih mjesta slijedom čega su za oko 500 kuna neto porasle plaće za još 24 zaposlenika. Također, novom sistematizacijom promijenjen je način obračuna plaća te je povećana osnovica plaće, što za posljedicu ima povećanje osnovice za obračun naknade za prekovremeni i noćni rad kao i rad nedjeljom i blagdanima. Od 2018. godine kada je Badel 1862, nakon dugotrajnog predstečajnog postupka, dokapitaliziran od strane Meteor Grupe prosječna neto plaća porasla je za preko 25%.

Konačno, nakon postizanja dogovora sa sindikatom PPDIV-a, s 1. listopada na snagu je stupio novi Kolektivni ugovor koji je, među ostalim, donio povećanja regresa, božićnice i uskrsnice. Regres će se sada isplaćivati u iznosu od 1000 kuna neto, uskrsnica u iznosu 500 kuna neto, dok će božićnica iznositi 1500 kuna neto.

“Uvjeti u kojima smo ove godine poslovali i za nas su kao i za druge kompanije bili izazovni zbog rasta svih troškova. Zahvaljujući uspješnom restrukturiranju koje je prethodnih godina provela Meteor Grupa, kompanija i u takvim uvjetima stabilno i profitabilno posluje što nam je omogućilo da dodatno povećamo primanja zaposlenika, posebice onih s nižim plaćama. Smatrali smo to nužnim jer osim na poslovanje visoka inflacija negativno utječe i na životni standard naših zaposlenika. Kako bismo ih dodatno nagradili za njihov rad i doprinos poslovnim rezultatima u prosincu ćemo uz povećanu božićnicu od 1500 kuna neto svakom zaposleniku isplatiti i posebnu nagradu od 1200 kuna neto povodom 160. godišnjice poslovanja. U ovim okolnostima to je najbolji način na koji možemo obilježiti ovu zaista značajnu obljetnicu”, poručili su iz kompanije.

Tagovi: Badel 1862, primanja zaposlenika, Meteor grupa, sindikat PPDIV-a
PROČITAJ I OVO
Uprava Plave lagune predlaže isplatu dividende iz zadržane dobiti
DIVIDENDA
Uprava Plave lagune predlaže isplatu dividende iz zadržane dobiti
POREČ - Dioničari Plave lagune mogu se nadati isplati dividende iz zadržane dobiti.
Luka Koper ima pet novih nadzornika
NADZORNICI
Luka Koper ima pet novih nadzornika

KOPER - Dioničari Luke Koper na današnjoj su izvanrednoj skupštini opozvali četiri člana nadzornog odbora, koji su imenovani u vrijeme vlade Janeza Janše, a to su Francije Matoz, Nevenko Črešnar Pergar, Andrej Koprivec i Božidar Godnjavec. Nadzornicima su imenovani Borut Škabar, Barbara Nose, Jožef Petrovič, Boštjan Rader i Mirko Bandlje.

Dora Strezova-Nikolova nova je glavna direktorica Coca-Cola HBC Adrije
KARIJERE
Dora Strezova-Nikolova nova je glavna direktorica Coca-Cola HBC Adrije
ZAGREB – Početkom veljače Dora Strezova-Nikolova preuzela je dužnost glavne direktorice poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria, sa sjedištem u Zagrebu.
Emirates odradio uspješan let na održivo zrakoplovno gorivo
PREKRETNICA
Emirates odradio uspješan let na održivo zrakoplovno gorivo
LONDON - Zrakoplovna kompanija Emirates izvela je uspješan testni let Boeinga 777 koji pokreće održivo zrakoplovno gorivo, objavila je kompanija ranije ovog tjedna. Glavni operativni direktor Emiratesa Adel Al Redha opisao je let kao "prekretnicu", izvijestila je francuska novinska agencija AFP.
Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
UHLJEBI
Hrvatske šume su utočište za političke uhljebe
ZAGREB - Hrvatske šume, državna tvrtka koja je u fokus javnosti došla zbog poruka koje su najviši vladini dužnosnici slali bivšem predsjedniku uprave oko zapošljavanja njima bliskih osoba, posljednjih je godina očito postala utočište za političke uhljebe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE