GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN odbacio prijavu koncentracije između Gitone Adriatic i LRH, nisu je bili obvezni niti prijaviti

AZTN odbacio prijavu koncentracije između Gitone Adriatic i LRH, nisu je bili obvezni niti prijaviti
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2019 / 15:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila je prijavu koncentracije između poduzetnika Gitone Adriatic i Liburnia Riviera Hoteli (LRH), jer zbog ne ispunjavanja zakonom propisanog uvjeta ukupnog godišnjeg prihoda nije ni postojala obveza podnošenja prijave AZTN-u, objavila je u utorak Agencija na svojim web stranicama.

AZTN je odbacio prethodnu prijavu namjere provedbe koncentracije izmeđuGitone Adriatic i LRH-a, a koja nastaje stjecanjem većine dionica LRH od strane Gitone Adriatic, navode iz AZTN-a.

Tvrtku Gitone Adriatic osnovala je tvrtka Gitone Kvarner, i to kao društvo posebne namjene za potrebe provedbe spomenute koncentracije. Gitone Kvarner je također društvo posebne namjene osnovano za potrebne predmetne transakcije od strane Gitone Beteiligungsverwaltungs GmbH iz Austrije, a krajnju kontrolu nad svim navedenim poduzetnicima ostvaruje privatna zaklada Holster sa sjedištem u Beču.

"Prijava namjere provedbe koncentracije je odbačena budući da prema podacima iz prijave i druge dokumentacije proizlazi da u konkretnom slučaju stjecatelj, odnosno Gitone Adriatic i Gitone Kvarner, ne ispunjavaju zakonom propisani uvjet ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog prodajom roba i/ili usluga na svjetskom tržištu i na tržištu Hrvatske. Stoga nije postojala obveza podnošenja prijave AZTN-u niti je AZTN ovlašten ocjenjivati dopuštenost takve koncentracije poduzetnika", navode iz Agencije.

Objašnjavaju pritom da Zakon o zaštiti tržišnog natjecanja (ZZTN) propisuje da je AZTN ovlašten ocjenjivati samo koncentracije između poduzetnika koji su na svjetskom tržištu zajedno ostvarili ukupni prihod od najmanje jedne milijarde kuna te da su istovremeno najmanje dva sudionika koncentracije na tržištu Hrvatske ostvarili ukupni godišnji prihod od najmanje 100 milijuna kuna, pri čemu oba uvjeta moraju biti ispunjena kumulativno.

Budući da u konkretnom slučaju navedeni zakonski uvjeti nužni za pokretanje postupka ocjene dopuštenosti koncentracije nisu bili ispunjeni, AZTN je odbacio prijavu namjere provedbe koncentracije koju je podnio Gitone Adriatic, zaključuje se u objavi Agencije.

Tvrtka Gitone Adriatic je početkom srpnja ove godine objavila da je od četiri tvrtke - SNH Alfa, SNH Beta, SNH Gama i SN Pectinatus - kupila 53,94 posto dionica LRH-a, čime je i nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.

Ta je tvrtka, kako su tada objavili, osnovana početkom srpnja, a po podacima iz sudskog registra, njezin je jedini osnivač austrijska tvrtka GitoneBeteiligungsverwaltungs, s osnovnom djelatnošću pružanja usluga, primarno u turizmu.

Gitone Adriatic djeluje zajednički s preddruštvom Gitone Kvarner iz Zagreba, koje je u postupku osnivanja, kao i s austrijskim tvrtkama Gitone Beteiligungsverwaltungs i Holster Privatstifung. Jedini imatelj poslovnih udjela u Gitone Adriaticu i Gitone Kvarneru je Gitone Beteiligungsverwaltungs, dok je Holster Privatstifung imatelj poslovnih udjela u Gitone Beteiligungsverwaltungs, što ukazuje na činjenicu da su sva društva međusobno vlasnički povezana, naveli su iz Gitone Adriatic u objavi o kupnji većinskog udjela u opatijskoj turističkoj kompaniji.

Tagovi: Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, Gitona Adriatic, Liburnia Riviera Hoteli
PROČITAJ I OVO
Jadran će upravljati s dodatna tri hotela i resortom
HOTELIJERI
Jadran će upravljati s dodatna tri hotela i resortom
CRIKVENICA - Jadran d.d. iz Crikvenice zaključio je jučer ugovore o zakupu i preuzimanju na upravljanje dodatne smještajne kapacitete u tri atraktivne jadranske turističke destinacije, čime je svojim postojećim kapacitetima dodao još 403 nove smještajne jedinice.
Poznati modni brend dolazi u Srbiju
ŠIRENJE
Poznati modni brend dolazi u Srbiju
BEOGRAD - Nemački modni brend Peek and Cloppenburg 9. aprila otvoriće svoju radnju u tržnom centru Beo u Beogradu.
Kuvajtske luke obustavljaju putnički promet s Iranom zbog straha od koronavirusa
ODLUKE
Kuvajtske luke obustavljaju putnički promet s Iranom zbog straha od koronavirusa
KUWAIT CITY - Kuvajtske lučke vlasti do daljnjeg su obustavile kretanje ljudi prema Iranu i iz njega zbog zabrinutosti od izbijanja koronavirusa u toj zemlji, priopćila je rano u petak državna novinska agencija KUNA.
Ankara: Washington bi Turskoj mogao poslati sustav Patriot
ORUŽJE
Ankara: Washington bi Turskoj mogao poslati sustav Patriot
ANKARA - Sjedinjene Države bi mogle Turskoj poslati raketni sustav Patriot nakon smrti turskih vojnika ubijenih tijekom ciljanih napada sirijskog režima na području Idliba, izjavio je u četvrtak turski ministar obrane Hulusi Akar.
Plantaže iz minusa izvukla prodaja imovine
LOŠA GODINA
Plantaže iz minusa izvukla prodaja imovine
PODGORICA - Za kompaniju Plantaže 2019. godina mogla bi biti jedna od najlošijih poslovnih godina, a od minusa su je, prema informacijama “Vijesti”, spasili prodaja imovine i akcija Podgoričke banke, kao i rast vrijednosti zaliha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE