GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN na inicijativu PIK Vrbovec pokrenuo postupak protiv tvrtke Hrana Tec

AZTN na inicijativu PIK Vrbovec pokrenuo postupak protiv tvrtke Hrana Tec
POSTUPAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2018 / 14:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je na inicijativu PIK-a Vrbovec postupak utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja protiv tvrtke Hrana Tec, objavljeno je u utorak na internetskim stranicama AZTN-a.

Podnositelj je u inicijativi naveo kako u proizvodnji i preradi mesnih proizvoda koristi specijalizirane strojeve za proizvodnju i obradu mesa proizvođača Poly-clip System GmbH & Co. KG (dalje: Poly-clip System), čiji je ovlašteni zastupnik i distributer za područje Republike Hrvatske Hrana Tec.

Početkom rujna 2017., PIK Vrbovec je od Hrana Teca naručio i platio originalni rezervni dio za navedeni stroj, a ovlašteni serviser Hrana Teca odbio ga je ugraditi jer je prilikom ugradnje uočio da stroj sadrži i potrošni materijal nabavljen od drugog proizvođača, a ne od Hrana Teca.

Također, Hrana Tec je upozorio PIK Vrbovec da u slučaju nabave potrošnog repromaterijala od nekog drugog proizvođača i ugradnje istog u strojeve Poly-clip System više ne može kupovati rezervne dijelove i potrošni repromaterijal za navedene strojeve niti koristiti uslugu servisa Hrana Teca.

Zaključno, sporna je i činjenica da Hrana Tec usluge servisa pruža besplatno ili naplaćuje samo dolazak svim kupcima koji od njega kupuju potrošni materijal iznad određene vrijednosti nabave, čime može doći do prelijevanja značajne tržišne snage Hrana Teca s jednog na drugo tržište.

U predmetnom postupku bit će potrebno utvrditi predstavljaju li navedena postupanja Hrana Teca zlouporabu vladajućeg položaja u smislu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja.

Samo pokretanje postupka protiv Hrana Teca ne znači nužno povredu ZZTN-a, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti te temeljem konačno utvrđenog činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku.

Ukazuje se kako zbog zaštite poslovnih tajni, Agencija ne može komentirati niti iznositi detalje o postupcima koji su u tijeku. Agencija će Odluku kojom okončava pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Tagovi: AZTN, Hrana Tec, PIK Vrbovec, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
PROČITAJ I OVO
Air France-KLM uskoro ponovo leti za Italiju
LETOVI
Air France-KLM uskoro ponovo leti za Italiju

PARIZ - Grupa Air France-KLM od idućeg će tjedna obnoviti letove za Italiju, nakon što je ta zemlja počela s postepenim popuštanjem restriktivnih mjera uvedenih u borbi protiv koronavirusa.

Wizz Air uvodi letove iz Beograda za Salzburg
LETOVI
Wizz Air uvodi letove iz Beograda za Salzburg
BEOGRAD - Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air saopštila je danas da će uvesti nove letove iz Beograda, Tuzle i Skoplja do Salzburga od 2. i 3. jula, kao i da će od 2. jula leteti za Tuzlu.
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
RESTORANI
Boškinac dobio Michelinovu zvjezdicu
NOVALJA - U sklopu akcije unutar koje se svim hrvatskim restoranima što su zahvaljujući svojoj kvaliteti dobili neku od prestižnih oznaka najutjecajnijeg svjetskog gastronomskog vodiča, znanog Michelina, danas je svoju prestižnu oznaku dobio i restoran Boškinac iz Novalje.
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE