GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Avax uveden u posao izgradnje stonske obilaznice

Avax uveden u posao izgradnje stonske obilaznice
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2019 / 13:48
Autor: SEEbiz / H
STON - Hrvatske ceste u četvrtak su izvijestile da je grčka građevinska kompanija Avax danas uvedena u posao izgradnje stonske obilaznice, bitne za realizaciju povezivanja južne Dalmacije s ostatkom države, pri čemu je ključni objekt Pelješki most.

Nakon uvođenja Strabagove zajednice ponuditelja sredinom studenog, danas je u posao izgradnje stonske obilaznice uveden i grčki Avax S.A. te time kreće izgradnja jedne od najzahtjevnijih dionica u povijesti Hrvatskih cesta, kaže se u priopćenju.

Avax će graditi stonsku obilaznicu, odnosno poddionice Sparagovići/Zaradeže - Prapratno i Prapratno - Doli, ukupne duljine 18 km i ugovorene vrijednosti posla 511,5 milijuna kuna, bez PDV-a.

Poddionica Sparagovići/Zaradeže - Prapratno sadržavat će jedan vijadukt, a Prapratno - Doli dva tunela i mosta.

Materijal i strojevi dovezeni su na gradilište i spremni su za početak proizvodnje, a ugovorni dovršetak ove dionice je 28 mjeseci.

Zajednica ponuditelja Strabag AG i Strabag d.o.o. uvedena je u posao sredinom studenog, za izgradnju dionice Duboka - Sparagovići/Zaradeže, odnosno pristupa do postojeće cestovne mreže sa strane kopna i sa Pelješke strane, za vrijednost od 478,3 milijuna kuna bez PDV-a, s rokom dovršetka od 33 mjeseca.

Projekt "Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom", koji sadrži izgradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama te izgradnju obilaznice Stona, danas je sa svim svojim fazama u punom pogonu, kažu u Hrvatskim cestama uz napomenu da ukupna duljina trase projekta iznosi 32 kilometra, od mjesta Duboka do mjesta Doli i zaobići će Neumski koridor.

Potkraj siječnja ili početkom veljače 2020. godine očekuju se prvi dijelovi kolnika Pelješkog mosta, koji će se brodovima dovoziti iz Kine. Oko 400 segmenata čelične rasponske konstrukcije bit će dugi šest, odnosno 12 metara, ovisno je li raspon na stupu sa zategom ili bez njega, dok će ukupna dužina cijele rasponske konstrukcije biti 2404 metara. Na gradilištu je u ovom trenutku 410 kineskih i 60 hrvatskih radnika te 21 plovilo. Dinamika radova je u skladu sa planom, kažu u Hrvatskim cestama.

Tagovi: Avax, stonska obilaznica
PROČITAJ I OVO
Odobren najam mostarskog Aluminija izraelsko-kineskoj grupaciji
ZELENO SVJETLO
Odobren najam mostarskog Aluminija izraelsko-kineskoj grupaciji
MOSTAR - Skupština dioničara mostarskog Aluminija prihvatila je u ponedjeljak gotovo jednoglasno ugovor o davanju u najam njihovih pogona izraelsko-kineskoj grupaciji, koju vodi MT Abraham Group iz Tel Aviva, kako bi se pokrenula proizvodnja u posrnuloj kompaniji.
Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
POMOĆ
Europska zrakoplovna industrija za hitnu EU podršku
BRUXELLES - Europska zrakoplovna industrija zajedničkom je izjavom odnosno apelom zbog „neviđene krize likvidnosti” pozvala EU institucije i članice da pruže hitnu, bolju i koordiniraniju podršku toj industriji, koja se zbog pandemije covid19 potpuno zaustavila i bori se za preživljavanje.
Menadžment Adrisa smanjuje svoje plaće za 30%
POTEZI
Menadžment Adrisa smanjuje svoje plaće za 30%
ROVINJ - Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.
NBS: Vrednost prometa putem instant plaćanja u martu 15 milijardi dinara
PROMET
NBS: Vrednost prometa putem instant plaćanja u martu 15 milijardi dinara
BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da je u martu vrednost prometa putem instant plaćanja (IPS sistem) iznosila 15 milijardi dinara, a da je prosečna dnevna vrednost bila 483,8 miliona dinara.
Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera
MLIJEKO
Dukat solidarno otkupljuje mlijeko od manjih mljekara i farmera
ZAGREB - Dukat mliječna industrija otkupljuje mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije COVID-19 nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE