GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrian Airlines pokreće linije prema Splitu i Dubrovniku

Austrian Airlines pokreće linije prema Splitu i Dubrovniku
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 09:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, nakon niza odgađanja, pokreće linije prema splitskoj i dubrovačkoj zračnoj luci.

Iako je kompanija planirala redovne linije prema ove dvije destinacije već od početka travnja, to se zbog putničkih restrikcija, niskog bookinga i epidemiološke situacije nije dogodilo sukladno prvotnim planovima. Kompanija je krajem ožujka obnovila promet na liniji iz Beča za Zagreb, a sada će obnoviti promet i prema dvije destinacije na obali, piše Croatian Aviation.

Linija Beč - Split - Beč u prometu će biti od petka, 30. travnja, s tri tjedna leta, svake srijede, petka i nedjelje. Na liniji su planirani zrakoplovi tipa E190, no kompanija će u slučaju veće potražnje povećati kapacitet zamjenom zrakoplova na flotu iz A320 obitelji. Austrian u špici ljetne sezone planira prometovati svakodnevno između Beča i Splita.

Svega par dana kasnije u prometu će ponovno biti i linija Beč - Dubrovnik - Beč. Najavljena su dva leta tjedno, od 02. svibnja, svakog petka i nedjelje, a od 12. svibnja trebalo bi doći do povećanja broja tjednih operacija. Lufthansa i Iberia su već obnovile promet prema Dubrovniku, kako smo ranije najavili uskoro će to učiniti i španjolski Vueling, a s početkom svibnja u dubrovačku će zračnu luku ponovno slijetati zrakoplovi poljskog LOT-a.

Uz Zagreb, Dubrovnik i Split, Austrian Airlines prometuje još i prema Zadru. Linija iz Beča za Zadar trenutno je odgođena za 13. svibnja, a od spomenutog datuma dostupna su dva tjedna leta za booking. Austrian planira postepeno povećavati broj tjednih letova između Beča i Zadra, a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319.

Na početku svibnja Austrian će između Zagreba i Beča prometovati četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Tagovi: Austrian Airlines, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE