GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlas grupa: Finansiramo bolnicu Meljine deset godina, osporićemo stečaj

Atlas grupa: Finansiramo bolnicu Meljine deset godina, osporićemo stečaj
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2018 / 17:42
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Konzorcijum vlasnika osporiće pred Privrednim sudom uvođenje stečaja u Meljine Kompleks d.o.o. 

Razloga ima više, a osnovni je da predstavnik Konzorcijuma vlasnika nije pozvan na ročište na kojem se odlučivalo o predlogu za uvođenje stečaja, te da je direktorica bolnice dr Olivera Elez takav predlog dala bez prethodne komunikacije sa vlasnicima. Zbog toga će biti pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti direktorice bolnice, poručuju iz Atlas grupe.

Oni tvrde da su predstavnici konzorcijuma Meljine Komleksa i Bolnice Meljine o ostvaranju stečaja u preduzeću Meljine Kompleks d.o.o. saznali danas iz medija, što znači da direktorica bolnice nije ispunila svoju zakonsku obavezu da izvijesti osnivače kompanije o okolnostima koje su relevantne za dalje poslovanje Bolnice.

"Od kada je 2008. kupio zemljište i objekte kompleksa Meljine, Konzorcijum vlasnika na čelu sa Atlas Grupom, o svom trošku je finansirao funkcionisanje bolnice Meljine. Izdvajali smo ogromne sume za plate osoblja i redovno funkcionisanje bolnice u proteklih 10 godina, zato što od naplaćivanja medicinskih usluga od Fonda zdravstva nije bilo moguće pokriti ni polovinu izdataka. Sve vrijeme smo od naših sredstava održavali bolnicu, svjesni da Herceg Novi nema drugu bolnicu i da je bolnica Meljine jedino mjesto gdje građani Herceg Novog mogu dobiti punu medicinsku zaštitu", saopštili su oni.

Prema njihovim riječima, u ovom trenutku stečaj u kompaniji Meljine Kompleks može predstavljati višestruku štetu jer može dovesti do stečaja i u Bolnici Meljine, koja je zavisno pravno lice sa značajnim finansijskim obavezama.

"Otvaranje stečaja nad PZU Opšta bolnica Meljine značilo bi prijavljivanje dobavljača i kreditora kao stečajnih povjerilaca, što bi dovelo i do prestanka poslovanja bolnice Meljine. Zato smatramo neodgovornim i nesavjesnim postupke direktorice Elez, koja je u oba pravna lica odgovorno lice. Stečaj u preduzeću Meljine Kompleks d.o.o. znači i prekid sudskog postupka koji je u toku, sve do okončanja stečaja. Ukoliko postupak stečaja ne bude obustavljen, ovakvim postupanjem Privrednog suda i dr Elez nastaće nesagledivo loše posljedice po Opštinu Herceg Novi, sistem javnog zdravstva, zaposlene u kompanijama Meljine Kompleks i Opšta bolnica Meljine, kao i po državu Crnu Goru", poručuju iz Atlas grupe.

Kako ističu, da bi valorizovali kompleks Meljine, zadržavajući i modernizujući bolnicu, tražili su izmjenu planske dokumentacije.

"Tadašnja lokalna administracija pune dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner. Tako je Konzorcijum vlasnika, bez mogućnosti da valorizuje uloženi kapital, sam sve vrijeme održavao bolnicu Meljine finansirajući od svog novca njeno redovno funkcionisanje i razliku za plate medicinskom osoblju, s obzirom da plaćanja Fonda zdravstva nijesu bila ni približno dovoljna za zarade", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u poslednjih 10 godina je Konzorcijum vlasnika uložio preko 32 miliona eura, pored toga što smo 25 miliona eura platili za objekte i zemljište.

"U slučaju nerazumijevanja nadležnih, daljeg odugovlačenja pronalaženja zajedničkog rješenja za stabilno funkcionisanje bolnice i dovođenja u pitanje ugovora o komleksu Meljine, jasno je da će morati da nam bude nadoknađen sav uloženi kapital. Ne znamo kome je u interesu da ugrožava stabilnost funkcionisanja bolnice Meljine. Naš je cilj da se rješava problem na održiv način, vjerujući da ćemo u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu", poručuju iz Atlas grupe.

Tagovi: Atlas grupa, bolnica Meljine, Meljine kompleks, Duško Knežević
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
LETOVI
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
ZAGREB - Fflydubai je u četvrtak ponovno uspostavio letove prema Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva puta tjedno, a od prosinca ove godine povećat će učestalost tjednih letova na četiri, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Dubaiju i zagrebačke zračne luke.
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ŠIRENJE
Asseco preuzeo domaće IT tvrtke IT Sistemi i eVision
ZAGREB - Jedna od najjačih IT kompanija u jugoistočnoj Europi, poljska Asseco SEE (ASEE) preuzela je domaću tvrtku IT Sistemi i njezinu pod-tvrtku eVision, što je u skladu sa ASEE-ovom strategijom širenja na temelju suvremenih tehnologija i inovacija i podrške u digitalizaciji poslovnih procesa, izvijestili su iz ASEE Hrvatska.
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
KUPAC
Pivac kupio veliki paket dionica Podravke
ZAGREB - Skrbnički račun u OTP banci iza kojeg stoji vrgorački mesni div Pivac nakon intenzivnih kupnji u proteklih tjedan dana drži ukupno 163.852 dionice Podravke tržišno ukupno vrijedne oko 98 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE