GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantska plovidba: Gubitak prvog polugodišta 57,44 milijuna kuna

Atlantska plovidba: Gubitak prvog polugodišta 57,44 milijuna kuna
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 08:46
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Grupa Atlantske plovidbe je tijekom prvog polugodišta ove godine ostvarila je ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 126,47 milijuna kuna.

Ukupni rashodi su iznosili 183,71 mil. HRK. Ostvaren gubitak Grupe koji uključuje gubitak pripisan imateljima kapitala iznosi 57,44 milijuna kuna.

Krajem izvještajnog razdoblja Grupa je raspolagalo flotom od ukupno 12 brodova, ukupne nosivosti 750.600,50 DWT i to: 12 bulk carriera nosivosti od 38 do 80 tisuća DWT.

Na dan 30.06.2020. godine Grupa Atlantska plovidba d.d. je zapošljavala 226 radnika.

- Pojava virusa Covid-19 i mjere koje su diljem svijeta poduzete s ciljem njegova suzbijanja imaju i zasigurno će imati negativne učinke na cjelokupno svjetsko gospodarstvo. S obzirom da je pandemija još uvijek u uzlaznoj putanji, neizvjesno je trajanje i njezin stvarni učinak na svjetsko gospodarstvo i robno-novčane tokove, međutim zdravlje i sigurnost naša su najveća briga, te se u tom smislu pridržavamo najviših sigurnosnih standarda kako ne bi ugrozili zdravlje niti jednog našeg radnika ili partnera.

Imajući u vidu razvoj situacije s prisutnošću virusa Covid-19 u Republici Hrvatskoj, Izvršni direktori donijeli su niz odluka kojima su nastojali prilagoditi radne uvjete ovoj  neočekivanoj i neplaniranoj situaciji, te je tako najveći dio radnika priključen na informatički sustav kompanije, te opremljen i educiran za rad iz svojih domova. Takav način poslovanja potrajao je do normalizacije situacije i ukidanja zabrane putovanja bez odobrenih propusnica. Kroz cijelo to vrijeme poslovalo se neometano i većina radnih procesa odvijala se bez ikakvih poteškoća.

Na dan 30.06.2020. svi radnici u Društvu rade u svojim uredima na adresi poslodavca. Najveći operativni problem predstavljala je nemogućnost smjene pomoraca na brodovima koja je nastala kao rezultat prekida zrakoplovnih veza u svijetu i zabrane smjena pomoraca u većini zemalja i luka koje posjećuju naši brodovi. S druge strane, pomorci koji su se zatekli kod kuće, nisu se mogli ukrcati na brod u planiranom vremenu, a pomorce na brodovima nismo mogli iskrcati, te su im produljeni ugovori. Po djelomičnoj normalizaciji zračnog prometa i otvaranju nekih pogodnih luka za smjene, uspjeli smo provesti smjene na većini brodova, a na ostalima ćemo to obaviti tijekom narednih tjedana. Opskrba brodova funkcionirala je uglavnom neometano i u tom pogledu nismo imali većih poteškoća., kaže se u komentaru Uprave.

Tagovi: Atlantska plovidba, brodari, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Damir Zorić novi glavni direktor HUP-a
KARIJERE
Damir Zorić novi glavni direktor HUP-a
ZAGREB - Izvršni odbor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u četvrtak je za novog glavnog direktora te udruge izabrao Damira Zorića, dosadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog direktora HUP-a.
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
POBOLJŠANJE
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa objavio je u četvrtak da je zbog pandemije koronavirusa i drugo tromjesečje zaključio s gubitkom.
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE