GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa prodala brend Bebi beogradskoj Nelt Grupi

Atlantic Grupa prodala brend Bebi beogradskoj Nelt Grupi
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 11:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Atlantic Grupa i Nelt Grupa, sa sjedištem u Beogradu, sklopile su ugovor o kupoprodaji brenda dječje prehrane Bebi.

Riječ je o širokom portfelju proizvoda za dojenčad i djecu koji se plasiraju primarno na tržištu Rusije i ostatka ZND-a, gdje je ovaj brend prisutan već više od 35 godina. Bebi je u Rusiji simbol za europsku kvalitetu i porijeklo u segmentu cerealija za djecu, a u 2019. godini ostvario je 11 milijuna eura prihoda od prodaje.

S obzirom na to da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dječje hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi locirana u slovenskoj Mirni nije dio kupoprodajnog ugovora. Tvornica i zaposlenici u Mirni ostaju u sustavu Atlantic Grupe te će se, nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prijelaznog razdoblja u kojemu će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu, pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primjerenom alternativnom asortimanu.

Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core djelatnosti u skladu s korporativnom strategijom Atlantic Grupe. Proces je započet prije dvije i pol godine izlaskom iz sportske i aktivne prehrane te nastavljen prodajom segmenta kozmetike, dodataka prehrani i distribucije vode u galonima. Kompanija istovremeno usmjerava snažan fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta (hrana i piće te ljekarničko poslovanje) i temelj transformacije za budućnost, a to uključuje i ciljanu internacionalizaciju s brendovima koji su dokazali međunarodni potencijal (Argeta, Donat Mg) te razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, kao i spajanja i preuzimanja.

Nelt Grupa, koja ima 4000 zaposlenika na 11 tržišta u Europi i Africi, primarno je djelatna u distribucijskom poslovanju i logističkim uslugama, proizvodnji hrane te u drugim proizvodnim i uslužnim djelatnostima. Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, kompanija potvrđuje strateško opredjeljenje ka daljnjem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja.

Tagovi: Atlantic Grupa, brend Bebi, Nelt Grupa, Argeta, Donat Mg
PROČITAJ I OVO
Analitičari: Vrlo dobri rezultati Končara u 2020.
ANALIZA
Analitičari: Vrlo dobri rezultati Končara u 2020.
ANALIZA - U 2020. godini grupa Končar ostala je relativno netaknuta pandemijom Covid-19, budući da je prihod od poslovanja zabilježio rast od 5,5% na 3,095 milijardi kuna.
Umro slavni modni dizajner Fred Segal
IN MEMORIAM
Umro slavni modni dizajner Fred Segal
SANTA MONICA - Fred Segal, modni dizajner omiljen među slavnim osobama umro je u četvrtak od posljedica moždanog udara u dobi od 87 godina u bolnici u Santi Monici u Kaliforniji, objavio je u subotu njegov agent.
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
GUBITAK
Brodogradilište 3. maj lani u gubitku zbog negativnih tečajnih razlika
RIJEKA - Brodogradilište 3. maj lani je ostvarilo ukupne prihode od 282,7 milijuna kuna i rashode od 309,7 milijuna kuna te je za 2020. iskazan gubitak od 26,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća 3. maja, objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
PULA - Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna).
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
SJAJNE BROJKE
Salus udvostručio neto dobit u 2020.
LJUBLJANA - Salus grupa prošle je godine udvostručila neto dobit, pokazuju u petak objavljeni poslovni rezultati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE