GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa ponovno najbolji Poslodavac Partner

Atlantic Grupa ponovno najbolji Poslodavac Partner
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2019 / 15:25
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Atlantic Grupa i ove je godine stekla status Poslodavc Partner, nakon što je prošla kroz nezavisnu analizu njenih Hjuman Risorsiz (HR) procesa u sklopu projekta „Certifikat Poslodavac Partner" konsultantske kuće Selectio.

Altantic Grupa je osvojila impresivnih 99 odsto bodova u postupku certifikacije, što je rezultat koji nije uspela da nadmaši nijedna druga kompanija na tržištu Srbije, saopšteno je iz te kompanije.

„Najvažnije nam je da se ljudi u Atlantiku osećaju dobro, jer zaposleni nisu samo resurs nego pre svega investitori koji svakodnevno ulažu svoju energiju, strast i talenat kako bismo svi zajedno bili uspešni", izjavila je Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe.

Brendovi Atlantica, poput Smokija, Bananice, Grand kafe, Cedevite i Argete, kako je dodala, regionalni su lideri upravo zahvaljujući zaposlenima koji su uložili sebe u njihov rast i razvoj.

„Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije menjaju, stoga i naše prakse moraju da se prilagođavaju, kako bismo našim zaposlenima pružili ono što im je potrebno i motivisali ih da daju najbolje od sebe. Tako da je CEP certifikacija, u koju su uključena sva Atlantik tržišta, odlična prilika da preispitamo ono što radimo i da iz godine u godinu podižemo lestvicu naših HR procesa", zaključila je Mirčevska.

U Atlanticu naglasak stavljaju na staranju za sveobuhvatnu dobrobit i zadovoljstvo zaposlenih, pa je u poslednjih godinu dana fokus na pojednostavljenju procedura i razvoju palete programa koji predstavljaju fleksibilizaciju radnih uslova i njihovo prilagođavanje individualnim potrebama zaposlenih.

Atlanticova predanost poštovanju različitosti u najširem kontekstu, kao i jednakih mogućnosti za sve zaposlene, potvrđuje se i u konkretnim brojkama, pa je na nivou Grupe postotak žena ukupno i na menadžerskim pozicijama oko 50 posto, što je danas još uvek retkost na tržištu.

„Atlantic Grupa je u ovogodišnjem procesu certifikacije ponovno demonstrirala da je njihovo HR odeljenje strateški partner biznisu i da kontinuirano ulažu značajne napore u osiguravanje dobrobiti svojih zaposlenih", istakao je na uručenju certifikata Atlantic Grupi član Uprave kompanije Selectio, Aleksandar Zemunić.

Prema njegovim rečima, certifikat „Poslodavac Partner" utemeljen je s misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja zaposlenima.

„Drago mi je što vidim da danas, kada glavni izazov kompanijama više nije privlačenje i zapošljavanje, već zadržavanje zaposlenih, sve više preduzeća prepoznaje važnost kvalitetnog upravljanja zaposlenima, a osobito nas veseli što se nagrađuje Atlantik za izvrsnost upravo u tom području", dodao je Zemunić.

Ctifikat „Poslodavac Partner" je priznanje koje Selectio dodeljuje za izuzetnost u upravljanju ljudskim resursima već 14 godina. Kako bi stekla ovaj certifikat, svaka kompanija mora da prođe kroz procenu svojih HR procesa prilikom koje stručni tročlani certifikacioni tim analizira i procenjuje njene HR procese u pet velikih područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj, kao i Odnos prema zaposlenima.

Pravo na status „Poslodavca Partnera" ostvaruju samo kompanije koje u svakom od pet područja ostvare minimalno 70 posto, a ukupno barem 75 procenata bodova. Koliko je certifikacija zahtevna pokazuje podatak da trenutno ima samo 66 nosilaca Certifikata na 10 tržišta, navodi se u saopštenju Atlantic Grupe.

Tagovi: Atlantic Grupa, Poslodavac Partner
PROČITAJ I OVO
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE