GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete

Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 21:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Trade zaposlenicima već osigurava dobre kompenzacijske pakete i sva materijalna prava, od kojih se dio isplaćuje i u bitno većim iznosima nego se to traži kroz kolektivne ugovore, ali dok sindikat inzistira na bezuvjetnosti, Uprava smatra da je dugoročne materijalne obaveze nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, odgovorili su u petak iz Atlantic Grupe.

Naime, Sindikat zaposlenih u Atlantic Tradeu izvijestio je u petak da je propao pokušaj mirenja sindikata i poslodavca Atlantic Tradea u sporu oko kolektivnog ugovora, čime su se ostvarile zakonske pretpostavke za pokretanjem industrijske akcije, odnosno štrajka.

Do spora je, kako su naveli, došlo jer poslodavac ne pristaje na prijedloge Sindikata da se u kolektivnom ugovoru obveže na povećanje plaće radnika, isplatu naknada koje već isplaćuje prema svojoj odluci i isplatu naknada koje isplaćuje u ostalim članicama Atlantic grupe.

"Atlantic Trade svojim zaposlenicima već osigurava dobre kompenzacijske pakete i sva materijalna prava koja se u priopćenju sindikata apostrofiraju, a dio se materijalnih davanja posljednjih nekoliko godina isplaćuje i u bitno većim iznosima nego što se to traži kroz kolektivne ugovore, jer su nam to omogućili dobri poslovni rezultati. Temeljna je razlika u tome što sindikat inzistira na bezuvjetnosti, dok Uprava smatra da je preuzimanje dugoročnih materijalnih obaveza nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, koja je temelj za isplatu maksimalnih davanja", odgovorili su iz Atlantic grupe na upit o najavljenoj mogućnosti štrajka u Atlantic Tradeu.

Sindikalisti su u ranijem priopćenju izvijestili da traže povećanje plaće u prosjeku za 10 posto, otpremnine u slučaju poslovno i osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu (jedna plaća po godini rada u Atlantic Tradeu, a najviše 70.000 kuna neto), naknadu za božićnicu i regres u iznosu od 2.500 kuna te nagradu za radne rezultate u iznosu od 416 kuna mjesečno.

"Kako poslodavac ne pristaje na ugovaranje materijalnih prava iako ih većim dijelom i sada redovito isplaćuje, Sindikat je započeo s pripremama za provedbu svih oblika industrijskih akcija koje uključuju i štrajk", naveli su iz Sindikata zaposlenih u Atlantic Tradeu.

Tagovi: Atlantic Grupa, Atlantic Trade
PROČITAJ I OVO
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE