GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa nije zainteresirana za preuzimanje Agrokora

Atlantic Grupa nije zainteresirana za preuzimanje Agrokora
NISU U KONZORCIJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2018 / 19:55
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Atlantic Grupa nije zainteresirana za sudjelovanje u hrvatskom konzorciju tvrtki koje žele preuzeti Agrokor, doznaje SEEbiz.

Iako se Atlantic ranije spominjao kao zainteresiran za dijelove nekadašnjega Todorićeva carstva, iz Tedeschijeve kompanije sada odašilju signale da su njihovi strateški interesi drugačiji.

Iz Atlantica su prije nekoliko mjeseci objavili kako rade na snimanju nekolikio potencijalnih akvizicija, bez naznake vremenskog roka u kojemu bi ona mogla biti realizirana.

U Hrvatskoj se planira osnivanje domaćeg konzorcija koji bi preuzeo novi Agrokor, a među mogućim članovima tog konzorcija spominju se Agrokorovi dobavljači – Adris grupa, Atlantic grupa, Kraš, Podravka, obitelj čileanskih Hrvata Lukšić i, po neslužbenim informacijama, hrvatski mirovinski fondovi, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Taj list navodi da je u tijeku prijenos vlasništva i imovine Agrokorovih solventnih tvrtki poput Leda, Jamnice, Zvijezde, Konzuma i drugih te Agrokorove imovine i nekretninja na nizozemsku tvrtku Aisle HoldCo kao krovnu kompaniju cijele skupine Agrokor, a vrijednost te imovine iznosi tri milijarde eura.

Sberbank je prije nekoliko tjedana potvrdio kako su počeli prikupljati ponude za prodaju svog udjela u Agrokoru. Maksim Poletaev, savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka, kazao je kako je Sberbank već počeo dobivati ponude za svoj udio od različitih fondova iz SAD-a, Kanade i UK-a, prenosi Reuters.

- Sve će ovisiti o cijeni, za sada razmatramo ponude, kazao je Poletaev.

Dodao je da je Sberbank u razgovorima s raznim investitorima koji bi mogli sudjelovati u refinanciranju Agrokorova duga.

Postignutom nagodbom u Agrokoru Sbebrank je postao najveći dioničar s 39,2 posto udjela.

Tagovi: Atlantic Grupa, Agrokor, Ivica Todorić, Emil Tedeschi, Adris Grupa, Ledo, Jamnica, Zvijezda
PROČITAJ I OVO
TAB će preuzeti Lekovu proizvodnu halu na Prevaljama
PROIZVODNJA
TAB će preuzeti Lekovu proizvodnu halu na Prevaljama
PREVALJE - Čini se da će u Koruškoj biti prekinut niz proizvodnih odlazaka iz Slovenije u inozemstvo. Nakon planiranog odlaska Adienta iz Slovenj Gradca i najavljenog preseljenja Lekove proizvodnje s Prevalja u Austriju, očekuju se stotine radnih mjesta u Mežičkoj dolini.
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
POHVALNO
Apel Zagrepčanima urodio plodom: Više ne bacaju sanitetski materijal u kanalizaciju
ZAGREB - Prije godinu dana, tijekom prvog lockdowna na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba došlo je do začepljenja i kvara pumpi zbog sanitetskog otpada.
Planteu više nije član Uprave Mercatora
ODLUKE
Planteu više nije član Uprave Mercatora
LJUBLJANA - Slovenska vlada je udovoljila zahtjevu Mercatora i razriješila Gregora Planteua kao izvanrednog člana Uprave ove kompanije.
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
PROJEKTI
Franck Beestro – projekt usmjeren na zaštitu ekosustava i pčelinjih zajednica
ZAGREB – Uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, Franck ovim projektom želi podići svijest o važnosti pčela za život na Zemlji te svoje potrošače i širu javnost potaknuti da daju svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE