GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa i Adris najavljuju akvizicije

Atlantic Grupa i Adris najavljuju akvizicije
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2018 / 09:25
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Pomalo u sjeni objave poslovnih rezultata koje su krenule ovoga tjedna, dogodile su se i dvije važne najave u hrvatskom poslovnom sektoru.

Dvije velike hrvatske kompanije - Adris Grupa i Atlantic Grupa - najavljuju akvizicije.

Iz Atlantic Grupe poručuju da su već u procesu snimanja nekoliko kompanija, no kako strateška odluka nije donesena. Najavljuju kako će se svakako raditi o velikoj, transformacijskoj akviziciji, a realno je da se ona dogodi tijekom iduće godine. Financijski, kažu, stoje odlično, razina zaduženosti je ispod industrijskog prosjeka, a sve su to važne pretpostavke kako bi do akvizicije moglo doći. Poznato je kako su iz Atlantica u više navrata odašiljali signale kako ih zanima Podravka, no iz Koprivnice na te najave nisu baš reagirali prijateljski. Jednako tako, bilo je i najave interesa za nekim od kompanija iz sastava Agrokora. Posljednja velika akvizicija Atlantica bila je Droga Kolinska iz 2010. godine. 

Adris Grupa je nakon vrlo dobrih rezultata u prvih devet mjeseci ove godine otkrila kako planira širenje. Adris Grupa u iduće četiri godine planira četiri milijarde kuna ulaganja, poglavito u turistički segment poslovanja u koji će se sliti 3,3 milijarde kuna. Nakon tog ciklusa čak će 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini. Gotovo 360 milijuna kuna ulaže se u proizvodnju zdrave hrane, a 230 milijuna u razvoj osiguranja.

– Adris uspješno posluje. Naši su poslovi rastući i dugoročno održivi. Ne smanjujemo ambicije, investiramo. U proteklih osam godina investirali smo sedam milijardi kuna! Povećavamo konkurentnost, izvozimo. Krajnje smo usredotočeni na organski rast i poslovnu izvrsnost, spremni i za nove akvizicije – poruka je predsjednika Uprave Adris Grupe Ante Vlahovića.

Poznato je kako je Adris naišao na prepreke u Sloveniji gdje drži značajan udjel u Savi Re. Ostaje za vidjeti hoće li se akvizicija dogoditi u osiguravateljnom ili turističkom segmentu biznisa.

Tagovi: Atlantic Grupa, Adris Grupa, Ante Vlahović, Emil Tedeschi, Podravka, Droga Kolinska, Sava Re
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE