GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa i Adris najavljuju akvizicije

Atlantic Grupa i Adris najavljuju akvizicije
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2018 / 09:25
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Pomalo u sjeni objave poslovnih rezultata koje su krenule ovoga tjedna, dogodile su se i dvije važne najave u hrvatskom poslovnom sektoru.

Dvije velike hrvatske kompanije - Adris Grupa i Atlantic Grupa - najavljuju akvizicije.

Iz Atlantic Grupe poručuju da su već u procesu snimanja nekoliko kompanija, no kako strateška odluka nije donesena. Najavljuju kako će se svakako raditi o velikoj, transformacijskoj akviziciji, a realno je da se ona dogodi tijekom iduće godine. Financijski, kažu, stoje odlično, razina zaduženosti je ispod industrijskog prosjeka, a sve su to važne pretpostavke kako bi do akvizicije moglo doći. Poznato je kako su iz Atlantica u više navrata odašiljali signale kako ih zanima Podravka, no iz Koprivnice na te najave nisu baš reagirali prijateljski. Jednako tako, bilo je i najave interesa za nekim od kompanija iz sastava Agrokora. Posljednja velika akvizicija Atlantica bila je Droga Kolinska iz 2010. godine. 

Adris Grupa je nakon vrlo dobrih rezultata u prvih devet mjeseci ove godine otkrila kako planira širenje. Adris Grupa u iduće četiri godine planira četiri milijarde kuna ulaganja, poglavito u turistički segment poslovanja u koji će se sliti 3,3 milijarde kuna. Nakon tog ciklusa čak će 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini. Gotovo 360 milijuna kuna ulaže se u proizvodnju zdrave hrane, a 230 milijuna u razvoj osiguranja.

– Adris uspješno posluje. Naši su poslovi rastući i dugoročno održivi. Ne smanjujemo ambicije, investiramo. U proteklih osam godina investirali smo sedam milijardi kuna! Povećavamo konkurentnost, izvozimo. Krajnje smo usredotočeni na organski rast i poslovnu izvrsnost, spremni i za nove akvizicije – poruka je predsjednika Uprave Adris Grupe Ante Vlahovića.

Poznato je kako je Adris naišao na prepreke u Sloveniji gdje drži značajan udjel u Savi Re. Ostaje za vidjeti hoće li se akvizicija dogoditi u osiguravateljnom ili turističkom segmentu biznisa.

Tagovi: Atlantic Grupa, Adris Grupa, Ante Vlahović, Emil Tedeschi, Podravka, Droga Kolinska, Sava Re
PROČITAJ I OVO
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
PR
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
ZAGREB – Kompanija Nestlé Adriatic sklopila je ugovor o suradnji u području odnosa s javnošću s agencijom Komunikacijski laboratorij, a koja je s početkom siječnja ove godine postala novi partner za korporativne komunikacije.
Barilla preuzima Pasta Evangelists
ŠIRENJE
Barilla preuzima Pasta Evangelists
MILANO - Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
PARTNERI
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
BEOGRAD - Firma "Milenijum tim", koja je godinama unazad dobijala niz unosnih poslova bez tendera na izgradnji gasovoda po Srbiji i koja je od početka angažovana na projektu Beograd na vodi, sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE