GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu

AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 23:11
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - AstraZeneca rekla je dužnosnicima EU-a u petak da će smanjiti isporuke svog cjepiva protiv covida-19 Europskoj uniji za 60 posto na 31 milijun doza u prvom tromjesečju ove godine zbog problema s proizvodnjom, kazao je visoki europski dužnosnik agenciji Reuters.

Tvrtka je trebala isporučiti članicama EU-a oko 80 milijuna doza do kraja ožujka, rekao je dužnosnik koji je bio uključen u razgovore.

AstraZeneca je također pristala isporučiti više od 80 milijuna doza u drugom tromjesečju, ali u petak nije mogla navesti ciljeve isporuke za razdoblje od travnja do lipnja zbog pitanja proizvodnje, rekao je dužnosnik.

Dodao je da tvrtka planira početak isporuke u EU 15. veljače, kao što je i prvotno bilo predviđeno.

Tvrtka je priopćila da su uzrok smanjenja planiranih isporuka problemi s proizvodnjom u tvornici cjepiva u Belgiji kojom upravlja njezin partner Novasep, rekao je dužnosnik Reutersu.

Njemački Bild ranije je objavio da je AstraZeneca obavijestila Europsku komisiju da u početku neće moći isporučiti dogovorene količine cjepiva protiv koronavirusa nakon što dobije odobrenje medicinskog regulatora EU-a koje se očekuje krajem siječnja.

Nakon toga se oglasio glasnogovornik AstraZenece koji je izjavio kako početne isporuke cjepiva Europskoj uniji, koje tvrtka razvija s Oksfordskim sveučilištem, neće dostići ciljane količine zbog zastoja u proizvodnji.

"Početne količine bit će manje od prvotno predviđenih zbog smanjene proizvodnje u tvornici unutar našeg europskog lanca opskrbe", rekao je glasnogovornik u priopćenju u kojem nije naveo detalje.

"Isporučit ćemo desetke milijuna doza u veljači i ožujku EU-u, dok nastavljamo povećavati količinu proizvodnje", dodao je on.

Tagovi: AstraZeneca, cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE