GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AS Holding: Jedini nam je cilj da se održi zakonita skupština Bosnalijeka

AS Holding: Jedini nam je cilj da se održi zakonita skupština Bosnalijeka
NAJVEĆI VLASNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 09:44
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - AS Holding, najveći dionićar Bosnalijeka, očitovao se o situaciji u toj kompaniji.

Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti.

"Kao trenutno najveći dioničar Bosnalijeka sa pravom glasa, AS Holding je posebno zainteresiran za stabilno i uspješno poslovanje ove kompanije. Sve aktivnosti koje poduzimamo imaju za cilj daljnje jačanje Bosnalijeka, a osnovni preduslov za to je mogućnost upravljanja kapitalom po principima korporativnog upravljanja, te imenovanje upravljačkih struktura koje neće biti opterećene pravosudnim istragama, optužbama za kriminal, pranjem novca, sklapanjem štetenih Ugovora za Bosnalijek i drugim malverzacijama.

Nama kao dioničaru je jedini cilj da se održi zakonita skupština društva, međutim upravljačke strukture Bosnalijeka su upravo te koje već 9 mjeseci nisu održale niti jednu skupštinu bez obzira na Zakonsku obavezu i molbe dioničara sa preko 5% i 10% glasova.

Vjerujemo da iste ciljeve imaju i svi zaposlenici Bosnalijeka pa i sindikalna organizacija koja je navodni organizator jučerašnjeg protestnog okupljanja u krugu kompanije. Kao najveći dioničari iskazujemo razumijevanje za brigu radnika za budućnost Bosnalijeka, ali odbacujemo izrečene optužbe o navodnoj želji dioničara da unište kompaniju u koju smo uložili vlastiti kapital.

Upozoravamo da je ovdje riječ o zloupotrebi sindikata od strane uprave Bosnalijeka kako bi se prekrile kriminalne aktivnosti i izvršio pritisak na pravosudna tijela koja vode najmanje dvije zasebne istrage o malverzacijama, pranju novca, sklapanjem štetnih Ugovora za Bosnalijek i drugim kriminalnim aktivnostima članova upravljačkih struktura Bosnalijeka. Uprava Bosnalijeka se krije iza penzionera, sindikata, dijela radnika, eksterne revizije, a sve u ciju da bi sačuvali svoje pozicije.

Istovremeno uprava Bosnalijeka vrši pritisak i lobiranje na dioničare te intenzivno radi na prodaji društva jednoj stranoj kompaniji, te smatramo da to zaista i treba biti najveća briga sindikata i zaposlenih društva jer bi se Bosnalijek pretvorio u proizvodni pogon i skladište, a BiH ostala bez važne domaće industrije koja je veoma bitna za svaku državu. Mi nećemo podleći tim pritiscima i ogromnim ponuđenim milionima. Naš isključivi cilj je da Bosnalijek ostane uspješna domaća farmaceutska kompanija ali da i dalje nosi ime BOSNAlijek još dugo godina i još dosta generacija."

Tagovi: AS Holding, Bosnalijek
PROČITAJ I OVO
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
ŠTRAJK
Zaposlenici New York Timesa obustavljaju rad zbog propalih pregovora o ugovorima
NEW YORK - Više od 1100 zaposlenika-članova sindikata New York Timesa obustavit će u četvrtak rad na jedan dan nakon što nisu uspjeli pregovori s izdavačem tih novina o "cjelovitom i pravednom ugovoru", priopćio je sindikat .
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
PROMJENE
Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
LJUBLJANA - Fortenova grupa je na glavnoj skupštini Mercatora, kao jedini vlasnik, potvrdila promjene u Upravi ovog trgovačkog društva.
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE