GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Argeta i kava najzaslužniji za dobre rezultate Atlantic Grupe

Argeta i kava najzaslužniji za dobre rezultate Atlantic Grupe
DOBAR KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2018 / 11:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2018. ostvarila ukupni prihod od prodaje u iznosu od 1,143 milijarde kuna, što u odnosu na isti period prethodne godine predstavlja rast od 3,0 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 121,3 milijuna kuna i veća je za 11,3 posto, dok je neto dobit nakon manjinskih interesa porasla 17,8 posto na 61,7 milijuna kuna. Iznimni rezultati ostvareni su na krilima rasta jednakodistribucijskog poslovanja i vlastitih brendova, čime je više nego nadoknađen izostali prihod od uslužne proizvodnje sportske prehrane uslijed prodaje proizvodnih pogona belgijskom Aminolabsu.

Kad bi se isključio utjecaj ove transakcije, organski rast prihoda u prvom tromjesečju iznosio bi čak 7,2 posto. 

“Atlantic Grupa odlično je započela još jednu poslovnu godinu. Nakon izvrsne 2017., u kojoj su unatoč izazovima u okruženju ostvareni odlični rezultati, izvještaji iz prvog kvartala potvrđuju da smo i u 2018. na tragu ostvarenja očekivanja. Na svim značajnim tržištima ostvarili smo zavidan rast prihoda, demonstrirajući nesmanjeni fokus i na razvoj vlastitog asortimana i na razvoj distribucijskog poslovanja. Važno je istaknuti kako rast prihoda prati i rast profitabilnosti, što upućuje na to da je riječ o zdravom i održivom rastu. Daljnje smanjenje zaduženosti, značajno niži financijski troškovi i rast likvidnosti omogućuju nam da se usredotočimo na još ambicioznije planiranje budućeg rasta“ komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. 

Odličan prvi kvartal obilježila je konsolidacija distribucijskog poslovanja u više smjerova. Prvi rezultati suradnje s novim principalima, Red Bullom u Srbiji i Mars grupom u Hrvatskoj, potvrđuju zajedničke razvojne ambicije.Osim toga, u internoj organizaciji cjelokupno distribucijsko poslovanje reorganizirano je u jedinstveno područje,dok su sastavnice dosadašnje Strateške distribucijske regije HoReCa, nakon uspješno postavljenih temelja i razvoja kanala, pripojene distribucijskim organizacijama na pojedinim tržištima.

Među brojnim inicijativama iz razvoja vlastitog asortimana doprinosom prihodima ističu se rezultati nove proizvodnje Argete u SAD-u, kojaje u prvom tromjesečju na sjevernoameričkom tržištu ostvarila prihod na razini ukupne 2017. godine, Black'n'Easy instant turska kava s rastom od čak 53 posto, te redizajnirana Cockta s izvrsnim rezultatima u HoReCa kanalu.

Najviše rasli Argeta, kava i slovensko tržište

Na ukupan rast prihoda od prodaje Atlantic Grupe u 2017. najviše su utjecala Strateška poslovna područja: Delikatesni namazi s rastom od 15,9 posto, Kava s rastom od 14,7 i Slatko i slano s rastom od 10,1 posto. Kava se s 21,2 posto udjela i 243,1 milijuna kuna prihoda od prodaje ističe kao najveća pojedinačna kategorija u ukupnim prihodima. Od pojedinačnih tržišta je najviši rast ostvaren u Sloveniji – rekordnih 15,3 posto, a slijede Hrvatska s 11,5 posto rasta i Srbija koja je rasla stopom od 9,4 posto.

Tagovi: Argeta, kava, Atlantic Grupa, Emil Tedeschi, Red Bull, Cockta
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE