GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality grupa: Sezona premašila očekivanja

Arena Hospitality grupa: Sezona premašila očekivanja
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2021 / 15:13
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - Iz Arena Hospitality Groupa izvijestili su u srijedu da je njihovo poslovanje u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza premašilo očekivanja Uprave, pri čemu je ukupni nerevidirani prihod u kolovozu bio na razini onog ostvarenog u 2019.

Ta kompanija u objavi na Zagrebačkoj burzi navodi da je poslovanje u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza premašilo očekivanja Uprave, pri čemu je ukupni nerevidirani prihod u ta dva mjeseca dosegao približno 90 posto ukupnih prihoda u istom razdoblju u 2019.

Nadalje, istaknuli su da je prihod ostvaren u kolovozu 2021. na razini prihoda ostvarenog u kolovozu 2019.. inače rekordne turističke godine.

Kako dodaju, taj je rezultat postignut bez uobičajenog postupnog rasta sezonske aktivnosti, u vrijeme kada su pravila o covid putovnicama i testiranju još uvijek na snazi, a određene zemlje iz koje tradicionalno dolaze gosti te grupe zadržavaju ograničenja putovanja za Hrvatsku.

Druga regija u kojoj Grupa posluje, koja se sastoji od operacija u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji, također je pokazala znakove oporavka, navode, no dodaju da tempo takvog oporavka varira ovisno o tržištu i sporiji je u odnosu na hrvatski segment odmorišnog turizma.

"Nerevidirani ukupni prihod za tu regiju u srpnju i kolovozu predstavlja 39 posto ukupnih prihoda u istom razdoblju 2019. godine. Međutim, s ponovnim otvaranjem tržišta i nastavkom napretka programa cijepljenja očekujemo nastavak oporavka", zaključuju iz Arena Hospitality grupe.

Tagovi: Arena Hospitality, poslovanje, prihodi
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE