GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: U procesu smo usvajanja niza izvanrednih operativnih mjera

Arena Hospitality Group: U procesu smo usvajanja niza izvanrednih operativnih mjera
TEŠKI DANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2020 / 17:24
Autor: SEEbiz
PULA - Nastavno na objavu 12. ožujka 2020. godine u kojem je Arena Hospitality Group izvijestila o smanjenoj potražnji za međunarodnim i domaćim putovanjima, što je rezultiralo porastom otkaza i usporavanjem rezervacija, vlade u zemljama u kojima poslujemo najavile su i primjenjuju daljnje izvanredne mjere za usporavanje širenja virusa.

To uključuje zatvaranje granica, zaustavljanje putovanja, usvajanje politika društvenog distanciranja, zabranu velikih okupljanja i događanja, zatvaranje restorana, barova i drugih poslovnih subjekata kao i generalno ograničenje kretanja osoba. Te su mjere dovele do trenutnog i značajnog pogoršanja na ugostiteljskom i hotelijerskom tržištu, s velikim brojem otkaza rezervacija, ne pojavljivanja, te vrlo malo novih rezervacija.

Financijska i likvidna pozicija Grupe je snažna. Na dan 26. ožujka 2020. godine Grupa je imala raspoloživog novca u iznosu većem od 600 milijuna kuna. Financijski omjeri u aranžmanima s bankama, kao što je i nedavno objavljeno u financijskim izvještajima Grupe, uglavnom se temelje na omjeru pokrića zajma te uobičajenim omjerima za servisiranje kredita. Ti aranžmani imaju ugovorene rokove u kojima Grupa može uskladiti svoje postupanje s uvjetima svakog pojedinog aranžmana.

Grupa dugi niz godina uspješno surađuje s bankama koje su uvijek bile podrška u poslovanju te smo sada, kao i uobičajeno, u redovnom konstruktivnom dijalogu kako bismo osigurali da smo u stanju poduzeti sve potrebne radnje koje su u trenutnom okruženju u najboljem interesu Grupe. Grupa stoga vjeruje da je, na temelju dolje opisanih mjera, u dobroj poziciji da izdrži značajno potencijalno smanjenje poslovne aktivnosti na svojim tržištima tijekom 2020. godine.

Grupa je u procesu usvajanja niza izvanrednih operativnih mjera kako bi umanjila troškove te na taj način prebrodila ova izazovna vremena bez presedana. Te mjere uključuju korake za učinkovito upravljanje troškovima plaća i za smanjenje drugih troškova i izdataka. Nadalje, Grupa svjedoči smanjenom obujmu poslovanja hotela u Njemačkoj i Mađarskoj, koji u uobičajenim okolnostima rade tijekom cijele godine. Poslovanje u Hrvatskoj zatvoreno je i inače u ovo doba godine, osim jednog ili dva hotela koji uobičajeno rade tijekom cijele godine. S obzirom na okolnosti svi su hoteli, apartmanska naselja i kampovi u Hrvatskoj zatvoreni do daljnjega. Istovremeno, u tijeku su prijave za korištenje raspoloživih mjera podrške poslovanju koje su uvele vlade u zemljama u kojima Grupa posluje.

Od ranije najavljenih kapitalnih ulaganja, Grupa potvrđuje da su druga faza ulaganja u Arena Kažela kamp i ulaganja u apartmansko naselje Verudela Beach Pula u završnoj fazi, s obzirom da su radovi započeli odmah nakon ljetne sezone 2019. godine. Ostale najavljene investicije se razmatraju u svjetlu razvoja trenutno neizvjesne situacije oko pandemije COVID-19.

Nadalje, Uprava Društva razmatra načine za poboljšanje svoje financijske fleksibilnosti, te je odgodila donošenje odluke o isplati dobiti za 2019. godinu. Također, Glavna skupština se, ukoliko okolnosti to budu dozvoljavale, odgađa za 1. lipnja 2020. godine.

U ovom trenutku, s obzirom na razinu neizvjesnosti u vezi s poslovnim aktivnostima te razvoju i uvođenju drugih mjera od strane vlada kao reakcija na novonastalu izvanrednu situaciju, Uprava Grupe nije u mogućnosti dati detaljnije financijske smjernice za poslovanje u 2020. godini.

Osim gore navedenog, Grupi nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica uvrštenih na uređeno tržište, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Kažela kamp, hrvatski turizam, Verudela Beach Pula
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE