GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Snažan rast prihoda

Arena Hospitality Group: Snažan rast prihoda
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2022 / 20:51
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group je objavila polugodišnji financijski izvještaj koji pokazuje da je poslovanje hotelske grupacije na odličnom putu. U prvih 6 mjeseci ove godine u Hrvatskoj su ukupni prihodi iznosili 145,8 milijuna kuna predstavljajući rast od 213% na godišnjoj razini i blago premašuju ukupne prihode iz 2019. godine za 2%.

„Potražnja za putovanjima nastavlja rasti na svim našim ključnim tržištima od prvog kvartala. Svjedočili smo pozitivnim uvjetima poslovanja tijekom drugog tromjesečja s visokom razinom potražnje u odmorišnom segmentu i posebnim porastom na urbanim tržištima. RevPAR pokazatelj (prihod po dostupnoj sobi) se značajno poboljšao potaknut velikim stupnjem zauzetosti i impresivnim povećanjem cijene u svim segmentima u usporedbi s istim razdobljem 2021. godine. U prvih šest mjeseci 2022., prihod Grupe bio je bolji od očekivanja Uprave sa značajnim poboljšanjem u odnosu na 2021. godinu, ali i dalje u fazi oporavka. Tome su jako pridonijele investicije u kamping proizvod Arena Grand Kažela i Arena One 99 Glamping gdje je ostvaren snažan rast ADR-a zahvaljujući vrhunskoj ponudi“ – izjavio je Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group

Promjena u strukturi poslovnih segmenata rezultirala je povećanim udjelom doprinosa kampova u prihodima u Hrvatskoj gdje je ostvareno 29% ukupnih prihoda u prvih 6 mjeseci 2022. godine u odnosu na 22% ostvarenih u istom razdoblju 2019. godine.

Osim u Hrvatskoj, odlični poslovni rezultati za prva dva kvartala AHG bilježi i na drugim tržištima. Poslovanje u Njemačkoj pokazuje ubrzane trendove oporavka u drugom tromjesečju, s rastom prihoda od 761% na godišnjoj razini i te 92% ukupnih prihoda ostvarenih u drugom tromjesečju 2019. godine. U lipnju je postignuta popunjenost od 72,6% i ADR od 138,5 EUR, što je 39% više od 2019. godine.

Na razini Grupe u prvih 6 mjeseci investirano je 139.5 milijuna kuna. Investicije su bile u završetak i otvorenje Grand Hotela Brioni i u nove smještajne kapacitete kampova Arena Grand Kažela i Arena Stoja, a nakon ulaganja u obnovu javnih površina hotela ponovo je otvoren art’otel Budapest u lipnju.

Ukupni konsolidirani prihodi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Srbiji iznosili su 226,8 milijuna kuna, čineći rast od 303% na godišnjoj razini te 85% u odnosu na ukupne prihode iz 2019. godine, što ukazuje na nastavak trendova oporavka i dobru ljetnu sezonu pred nama.

„Uspjeli smo angažirati svu radnu snagu potrebnu za rad, svi objekti su u potpunosti operativni i svih 38 restorana i barova je otvoreno. Ostajemo predani našem strateškom fokusu na jačanje našeg postojećeg portfelja, a ponovnim otvaranjem Grand Hotela Brioni Pula 5. svibnja 2022. godine Grupa je dosegla svoju razvojnu prekretnicu uspješnim dovršetkom programa ulaganja i povećanja kvalitete postojećeg portfelja. Ostvarili smo još jedan uspjeh sklopljenim partnerstvom s Radisson Hotel Group-om dodajući Grand Hotel Brioni Pula u njihovu impresivnu kolekciju nekih od najboljih europskih hotela. Ovo je rezultat proširenog strateškog partnerstva u koje je ušao većinski dioničar, PPHE Hotel Group. U okviru njihovog proširenog partnerstva, PPHE Hotel Group osigurala je pristup čitavoj Radissonovoj obitelji brendova i ima pravo podlicencirati ove brendove Areni. Grand Hotel Brioni Pula prvi je od tri premium objekta Grupe koji je uspješno otvoren, a otvarenje art’otela Zagreb i Riviera Pula planirano je za 2023. godinu.“

Pozitivno poslovanje i značajna potražnja zabilježena u lipnju 2022. godine nastavlja se tijekom vrhunca sezone i ohrabruje u očekivanju snažnog oporavka u Hrvatskoj. Vezano za dolaske gostiju s emitivnih tržišta, najjače destinacije su standardne Njemačka, Austrija i Slovenija dok veseli povratak gostiju s UK i talijanskog tržišta.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Grand Kažela, Arena One 99 Glamping, Grand Hotel Brioni
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE