GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 09:44
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Goup je u 2019. godini povećala prihode za 2,7% na 778,1 milijuna kuna (2018: 757,7 milijuna kuna), što je značajni uspjeh jer rezultate uspoređuju s izuzetno dobrim rezultatima ostvarenim prethodne godine.

Unatoč kašnjenju otvorenja kampa Arena Kažela Campsite, rast prihoda naših luksuznih kampova bio je posebno ohrabrujući. Prihodi od smještaja porasli su za 3,7% na 637,7 milijuna kuna (2018.: 615,1 milijun kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 100 bp na 55,1% i više prosječne cijene smještaja za 5,2%, koja je iznosila 606,2 kune. Rast prihoda donekle je usporen smanjenjem komercijalnih kapaciteta u segmentu turističkih naselja, koji su bili na raspolaganju našim radnicima tijekom sezone.

Ostvarena EBITDA porasla je za 6,9% na 229,5 milijuna kuna (2018: 214,7 milijuna kuna) uz porast EBITDA marže na 29,5% (2018: 28,3%). Rast EBITDA prvenstveno je rezultat utjecaja MSFI-a 16. Na usporedivoj osnovi, koja isključuje utjecaj MSFI-a 16, EBITDA je niža za 3,7%, a iznosi 206,7 milijuna kuna.

Najznačajniji izazov, s kojim su se suočili tijekom 2019. godine, bio je deficit domicilne radne snage u Hrvatskoj, budući da sve veći broj lokalnih radnika posao pronalazi u sjevernoj Europi. Kao rezultat toga, porast potražnje za sezonskim radnicima je utjecao na porast plaća.

U skladu sa strategijom, tijekom 2019. godine, uložili su 240,7 milijuna kuna u postojeće objekte. Najveća investicija odnosila se na kamp Arena Kažela Campsite sa završenom prvom fazom te započetom drugom fazom.

Prva faza je uključivala kupnju 164 premium mobilnih kućica, obnovu recepcije te izgradnju dva nova bazena, novog restorana, bara i prostora za opuštanje. Druga faza je započela u listopadu 2019. godine, a uključuje zamjenu svih mobilnih kućica s premium mobilnim kućicama nove generacije, uvođenje luksuznih kamping parcela, obnovu javnih površina, preostalih restorana, barova i sportskog centra.

- Dok pomno pratimo trenutno neizvjesni razvoj događaja vezanog uz epidemiju koronavirusa te njegov utjecaj na trendove u našoj industriji, poslovanje u 2020. godini počelo je dobro i u skladu s očekivanjima Uprave. Ovaće godina biti još jedna godina značajnih ulaganja, a naše investicije i obnove već su započele u skladu s investicijskim programom. I dalje slijedimo našu strategiju rasta u CEE regiji, s fokusom na urbane gradske centre, a novim hotelima u Beogradu i Zagrebu dodatno poboljšavamo našu ponudu. Izazovi s kojima smo se suočili u 2019. godini, dodatno su nas usredotočili na održavanje i povećanje operativne učinkovitosti kroz direktnu prodaju i ciljane marketinške aktivnosti, kažu u komentaru Uprave Arena Hospitality Groupa.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Kažela Campsite
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE