GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 09:44
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Goup je u 2019. godini povećala prihode za 2,7% na 778,1 milijuna kuna (2018: 757,7 milijuna kuna), što je značajni uspjeh jer rezultate uspoređuju s izuzetno dobrim rezultatima ostvarenim prethodne godine.

Unatoč kašnjenju otvorenja kampa Arena Kažela Campsite, rast prihoda naših luksuznih kampova bio je posebno ohrabrujući. Prihodi od smještaja porasli su za 3,7% na 637,7 milijuna kuna (2018.: 615,1 milijun kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 100 bp na 55,1% i više prosječne cijene smještaja za 5,2%, koja je iznosila 606,2 kune. Rast prihoda donekle je usporen smanjenjem komercijalnih kapaciteta u segmentu turističkih naselja, koji su bili na raspolaganju našim radnicima tijekom sezone.

Ostvarena EBITDA porasla je za 6,9% na 229,5 milijuna kuna (2018: 214,7 milijuna kuna) uz porast EBITDA marže na 29,5% (2018: 28,3%). Rast EBITDA prvenstveno je rezultat utjecaja MSFI-a 16. Na usporedivoj osnovi, koja isključuje utjecaj MSFI-a 16, EBITDA je niža za 3,7%, a iznosi 206,7 milijuna kuna.

Najznačajniji izazov, s kojim su se suočili tijekom 2019. godine, bio je deficit domicilne radne snage u Hrvatskoj, budući da sve veći broj lokalnih radnika posao pronalazi u sjevernoj Europi. Kao rezultat toga, porast potražnje za sezonskim radnicima je utjecao na porast plaća.

U skladu sa strategijom, tijekom 2019. godine, uložili su 240,7 milijuna kuna u postojeće objekte. Najveća investicija odnosila se na kamp Arena Kažela Campsite sa završenom prvom fazom te započetom drugom fazom.

Prva faza je uključivala kupnju 164 premium mobilnih kućica, obnovu recepcije te izgradnju dva nova bazena, novog restorana, bara i prostora za opuštanje. Druga faza je započela u listopadu 2019. godine, a uključuje zamjenu svih mobilnih kućica s premium mobilnim kućicama nove generacije, uvođenje luksuznih kamping parcela, obnovu javnih površina, preostalih restorana, barova i sportskog centra.

- Dok pomno pratimo trenutno neizvjesni razvoj događaja vezanog uz epidemiju koronavirusa te njegov utjecaj na trendove u našoj industriji, poslovanje u 2020. godini počelo je dobro i u skladu s očekivanjima Uprave. Ovaće godina biti još jedna godina značajnih ulaganja, a naše investicije i obnove već su započele u skladu s investicijskim programom. I dalje slijedimo našu strategiju rasta u CEE regiji, s fokusom na urbane gradske centre, a novim hotelima u Beogradu i Zagrebu dodatno poboljšavamo našu ponudu. Izazovi s kojima smo se suočili u 2019. godini, dodatno su nas usredotočili na održavanje i povećanje operativne učinkovitosti kroz direktnu prodaju i ciljane marketinške aktivnosti, kažu u komentaru Uprave Arena Hospitality Groupa.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Kažela Campsite
PROČITAJ I OVO
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
DONACIJA
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
ZAGREB - Tvrtka "Prvo plinarsko društvo" iz Vukovara donirala je Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a 20 dostavnih vozila i kombija koji će služiti za provođenje protuepidemijskih mjera, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAHTJEVI
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je pozdravila odluku glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o privremenom ukidanju obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe za sve subjekte kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, ali i zatražila da se ona proširi na sve subjekte pogođene krizom.
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
POHVALNO
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
RIJEKA - Uprava i rukovodeći kadar, članovi nadzornog i revizorskog odbora, tvrtke Adriatic Croatia International Club (ACI) svoje će mjesečne plaće i naknade za ožujak donirati akciji „Zajedno za Zagreb“, na račun koji je Vlada otvorila za pomoć glavnom gradu nakon potresa.
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja
ORUŽJE
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja

BERLIN - Njemački izvoz oružja je i u prvom kvartalu ove godine u daljnjem porastu pri čemu raste izvoz u zemlje koje nisu članice Europske unije ni NATO-a.

Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja
PORUKE
Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja

PARIZ - Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je u četvrtak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE