GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 09:44
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Goup je u 2019. godini povećala prihode za 2,7% na 778,1 milijuna kuna (2018: 757,7 milijuna kuna), što je značajni uspjeh jer rezultate uspoređuju s izuzetno dobrim rezultatima ostvarenim prethodne godine.

Unatoč kašnjenju otvorenja kampa Arena Kažela Campsite, rast prihoda naših luksuznih kampova bio je posebno ohrabrujući. Prihodi od smještaja porasli su za 3,7% na 637,7 milijuna kuna (2018.: 615,1 milijun kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 100 bp na 55,1% i više prosječne cijene smještaja za 5,2%, koja je iznosila 606,2 kune. Rast prihoda donekle je usporen smanjenjem komercijalnih kapaciteta u segmentu turističkih naselja, koji su bili na raspolaganju našim radnicima tijekom sezone.

Ostvarena EBITDA porasla je za 6,9% na 229,5 milijuna kuna (2018: 214,7 milijuna kuna) uz porast EBITDA marže na 29,5% (2018: 28,3%). Rast EBITDA prvenstveno je rezultat utjecaja MSFI-a 16. Na usporedivoj osnovi, koja isključuje utjecaj MSFI-a 16, EBITDA je niža za 3,7%, a iznosi 206,7 milijuna kuna.

Najznačajniji izazov, s kojim su se suočili tijekom 2019. godine, bio je deficit domicilne radne snage u Hrvatskoj, budući da sve veći broj lokalnih radnika posao pronalazi u sjevernoj Europi. Kao rezultat toga, porast potražnje za sezonskim radnicima je utjecao na porast plaća.

U skladu sa strategijom, tijekom 2019. godine, uložili su 240,7 milijuna kuna u postojeće objekte. Najveća investicija odnosila se na kamp Arena Kažela Campsite sa završenom prvom fazom te započetom drugom fazom.

Prva faza je uključivala kupnju 164 premium mobilnih kućica, obnovu recepcije te izgradnju dva nova bazena, novog restorana, bara i prostora za opuštanje. Druga faza je započela u listopadu 2019. godine, a uključuje zamjenu svih mobilnih kućica s premium mobilnim kućicama nove generacije, uvođenje luksuznih kamping parcela, obnovu javnih površina, preostalih restorana, barova i sportskog centra.

- Dok pomno pratimo trenutno neizvjesni razvoj događaja vezanog uz epidemiju koronavirusa te njegov utjecaj na trendove u našoj industriji, poslovanje u 2020. godini počelo je dobro i u skladu s očekivanjima Uprave. Ovaće godina biti još jedna godina značajnih ulaganja, a naše investicije i obnove već su započele u skladu s investicijskim programom. I dalje slijedimo našu strategiju rasta u CEE regiji, s fokusom na urbane gradske centre, a novim hotelima u Beogradu i Zagrebu dodatno poboljšavamo našu ponudu. Izazovi s kojima smo se suočili u 2019. godini, dodatno su nas usredotočili na održavanje i povećanje operativne učinkovitosti kroz direktnu prodaju i ciljane marketinške aktivnosti, kažu u komentaru Uprave Arena Hospitality Groupa.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Kažela Campsite
PROČITAJ I OVO
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE