GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Dobit uzletjela 90,6 posto u devet mjeseci

Arena Hospitality Group: Dobit uzletjela 90,6 posto u devet mjeseci
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2022 / 14:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hotelska kompanija Arena Hospitality Group treće je tromjesečje završila s dobiti od 219,2 milijuna kuna ili 26,4 posto višom nego je bila u istom lanjskom razdoblju, a još veći porast dobiti, od 90,6 posto, ostvarili su u prvih devet mjeseci, podaci su iz financijskog izvješća koje je ta kompanija objavila u četvrtak.

Dobit nakon oporezivanja u prvih devet mjeseci iznosila je 132,7 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini porast za 90,6 posto, a rezultat je velikog porasta poslovnih prihoda i u trećem tromjesečju i u devet mjeseci ove godine.

Poslovni prihodi u trećem su tromjesečju porasli u odnosu na isto prošle godine za 43,1 posto, na 512,8 milijuna kuna, što čini i 69,3 posto ukupnih poslovnih prihoda u devet mjeseci.

Oni su pak u odnosu na lanjske u devet mjeseci porasli gotovo 75 posto, na 739,6 milijuna kuna.

I poslovni rashodi su im rasli - u trećem tromjesečju za 60,6 posto, na 277,1 milijun kuna, a u prvih devet mjeseci za 70,2 posto, na 561,5 milijuna kuna.

Komentirajući poslovanje iz te Grupe u izvješću ističu da su ove godine ostvarili "rekordne rezultate potaknuti snažnom ljetnom sezonom".

Ocjenjuju kako su rezultati u trećem tromjesečju "izvanredni", kao i da je tome pridonijela i prva radna sezona novoobnovljenog kultnog hotela Grand Brioni u Puli.

"Rezultati su dokaz naše usmjerenosti i ustrajnosti u ispunjavanju naših temeljnih vrijednosti s fokusom na pružanje izvanrednog iskustva gostima, podizanju kvalitete proizvoda kontinuiranim ulaganjem i transformiranje tržišne potražnje kako bi ostvarili više prihoda i stvorili dugoročnu vrijednost za dioničare", dodaju iz te kompanije.


Naglašavaju i da su dosadašnji poslovni rezultati Grupe premašili razine iz 2019. godine - ukupni prihodi porasli su za 7 posto, a EBITDA za 10 posto, za što kažu da označava i oporavak poslovanja u cjelini, posebno u Hrvatskoj, čemu je pridonio i porast prihoda po sobi, a na temelju i snažnog rasta cijena u hotelima, kampovima i turističkim naseljima kao posljedica ulaganja i povećanja kvalitete.

Kako posluju i izvan Hrvatske, s portfeljom hotela u Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji i Srbiji, ističu da su i dalje izloženi visokoj inflaciji koja prevladava diljem Europe te to negativno utječe na troškove nabave dobara i usluga.

"Na predviđenu profitabilnost u narednim mjesecima utječu sve veći operativni troškovi, režije i plaće. Grupa radi na brojnim inicijativama za očuvanje energije u svim svojim operacijama, a također planira ulagati u solarnu energiju s ciljem smanjenja troškova energije", poručuju iz Arene.


Samo u Hrvatskoj, gdje većinom imaju hotele u Istri, iznose da su ostvarili ukupne prihode od 591 milijun kuna, koji su za 55 posto viši nego u lanjskih devet mjeseci i za 18 posto viši nego u isto vrijeme 2019. godine.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Grand Kažela, Arena One 99 Glamping, Grand Hotel Brioni
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE