GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Antenna Group kupuje Sony Pictures Televison Network portfelj u Srednjoj i Istočnoj Europi

Antenna Group kupuje Sony Pictures Televison Network portfelj u Srednjoj i Istočnoj Europi
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2021 / 06:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nastavljajući uspješne rezultate, međunarodna medijska grupa Antenna, s ulaganjima i operacijama u Sjevernoj Americi, Europi i Australiji, dogovorila se sa Sony Pictures Television o kupnji CEE AXN, Sony i Viasat televizijski kanala za pretplatnike i usluga na zahtjev kao dio velikog ulaganja u regiji.

Višeteritorijalni i višekanalni sporazum omogućuje Antenna Groupi da poboljša svoju poziciju tržišnog lidera u regiji, uz priliku da dodatno proširi svoj doseg u medijskoj slici Srednje i Istočne Europe, ciljajući na publiku veću od 100 milijuna stanovnika. Novostečeni zabavni kanali i usluge na zahtjev omogućiti će ulaz od 90% na televizijsko tržište s više od 24 milijuna pretplatnika na 12 teritorija: Poljska, Mađarska, Češka, Rumunjska, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Ukupno 22 kanala, koji uključuju brendove AXN i Viasat, pružaju neodoljiv spoj originalne produkcije i međunarodnog programa iz velikih studija kao što su Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney i eOne, koji nadahnjuju vjernu, predanu bazu obožavatelja sa snažnim afinitetom prema brendu. Antenna Group nastojat će poboljšati ponudu kanala, dostavljajući vijesti i zabavu, uključujući svjetski poznate i lokalno producirane sadržaje, uz uspješno povećanje publike i maksimalnu distribuciju. Antenna Group će tražiti daljnje mogućnosti ulaganja uprodukcijske kompanije, TV kanale i OTT usluge u ovoj regiji.

Antenna Group trenutno doseže globalnu publiku od preko 150 milijuna gledatelja. U Srednjoj i Istočnoj Europi, Antenna Group ima jedinstvenu povijest ulaganja koja je stvorila iznimnu vrijednost veću od jednu milijardu eura u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Rumunjskoj i okolnim istočnoeuropskim tržištima. S velikim iskustvom u ulaganju u TV i program u posljednjih 30 godina, grupa je u idealnoj poziciji za daljnji razvoj ovih mreža.

Theodore Kyriakou, predsjednik Antenna grupe rekao je: „Kako Antenna Group nastavlja ulagati u medijske mogućnosti na globalnoj razini, regija Srednje I Istočne Europe ostaje važan fokus za nas. Više od 20 godina smo ulagali u ovu regiju s ciljem pružanja najbolje zabave i vijesti na lokalnom nivou. Ova akvizicija je još jedan korak u ovom smjeru, a istovremeno otključavajući daljnji rast na tim tržištima.”

Adam Theiler, izvršni direktor Pay TV Antenna Group B.V., rekao je: „Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu timu Sony Networks iz Varšave, Budimpešte i Bukurešta u Antenna Groupu. Zajedno ćemo nastaviti naše pokušaje da zabavimo legije obožavatelja koji vjeruju AXN-u i Viasatu i time potvrditi svoje mjesto željenog partnera u sadržaju operatora i oglašivača koji dijele našu težnju da povećaju pretplatničko tržište u Srednjoj i Istočnoj Europi.“

Tagovi: Antenna Group, Theodore Kyriakou, Warner Bros, NBC Universal, Disney, eOne, Sony Pictures Televison Network, Sony
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE