GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ante Vlahović novi predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe

Ante Vlahović novi predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe
IZBOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 16:58
Autor: SEEbiz
ROVINJ – Na sjednici održanoj danas u Rovinju, članovi Nadzornog odbora Adris grupe izabrali su dosadašnjeg člana i bivšega dugogodišnjeg predsjednika Uprave, mr. sc. Antu Vlahovića, predsjednikom Nadzornog odbora tvrtke.

Vlahović će ovu funkciju obnašati u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 2023., a dosadašnji predsjednik, Rino Bubičić, ostaje članom Nadzornog odbora.

Kako je već i ranije istaknuto, Vlahović će posebnu pozornost posvetiti strateškom promišljanju daljnjeg rasta i razvoja Adrisa, ne zaboravljajući pritom vrijednosti na kojima je izrasla ova, jedna od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih kompanija.

mr. sc. Ante Vlahović, (Komin, 1951.) OBRAZOVANJE: Ekonomski fakultet, poslijediplomski studij ekonomskih znanosti, Zagreb (1980.). KARIJERA: direktor tržišnog poslovanja Tvornice duhana Rovinj od 1977. do 1994. TVORNICA DUHANA ROVINJ d. d.: predsjednik Uprave od 1994. godine. ADRIS GRUPA d. d.: predsjednik Uprave od 2004.do 2019. godine. NADZORNI ODBOR: član od. 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020.

O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u razdoblju Vlahovićeva vođenja tvrtke Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega u turizam više od šest milijarde kuna. Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika. Vlahović zajedno s obitelji imatelj je 15,53 posto temeljnog kapitala tvrtke. Adris grupa na kraju 2019. ostvarila je godišnji prihod veći od šest milijardi kuna i zapošljavala više od šest tisuća ljudi.

Za svoj rad mr. sc. Vlahović dobio je više prestižnih nagrada. Uz ostalo, dobitnik je nagrade za najuspješnijeg menadžera u srednjoj i jugoistočnoj Europi te regionalne nagrade Brand Leader za poseban doprinos razvoju elitnog turizma na području jugoistočne Europe. Prvi je dobitnik prestižne nagrade „Gospodarstvenik godine“ koju dodjeljuju Večernji list i Poslovni dnevnik, i to u dvjema kategorijama: prema izboru stručnog žirija i, u odvojenom postupku, prema izboru čitatelja. Istu mu je nagradu stručni žiri dodijelio i 2018. g. Za izniman doprinos razvoju gospodarstva Rovinja, Istre i Hrvatske Ante Vlahović dobitnik je priznanja za životno djelo – Grba grada Rovinja.

Svojom donacijom djeci bez roditelja te starim i nemoćnim osobama svrstao se u red najvećih hrvatskih filantropa.
Živi u Rovinju sa suprugom Marijom Tomišić Vlahović, profesoricom engleskog jezika i književnosti te talijanskog jezika i književnosti. Otac je dviju kćeri, arhitektice Ines i Tee Silvije, mag. oec.

Tagovi: Vlahović, Adris Grupa, Tvornica duhana Rovinj
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE