GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ante Rezić novi direktor mostarskog Aluminija

Ante Rezić novi direktor mostarskog Aluminija
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2020 / 15:16
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Nadzorni odbor mostarskog Aluminija u utorak je za vršitelja dužnosti direktora imenovao Antu Rezića, dok se čeka odluka hoće li dioničari - Federacija BiH, mali dioničari i Vlada RH - dati kompaniju u najam i tako ponovno pokrenuti proizvodnju ili proglasiti stečaj.

Nadzorni odbor Aluminija razriješio je dosadašnjeg direktora Dražena Pandžu te je za vršitelja dužnosti direktora imenovao dr. Antu Rezića, koji je na imenovan na razdoblje od tri mjeseca, priopćeno je iz mostarske tvrtke.

Rezić je, nakon završenog studija elektrotehnike u Zagrebu, doktorirao 1995. godine. Od 1979. do 1995. radio je u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, a od 1996. je u mostarskom Aluminiju. Rezić je i profesor na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Njegova će prva zadaća biti finaliziranje detalja oko eventualnog davanja u najam pogona mostarske kompanije izraelsko-kineskoj grupaciji koju predvodi MT Abraham Grup iz Tel Aviva.

Odluku o tome trebaju donijeti dioničari na skupštini Aluminija, koja je sazvana za 21. veljače.

Najveći su dioničari Aluminija s po 44 posto udjela Vlada Federacije BiH i mali dioničari odnosno radnici, dok Vlada Republike Hrvatske ima 12 posto dionica.

Aluminij je u srpnju prošle godine isključen s napajanja električne energije, jer su njegova dugovanja dobavljačima premašila 220 milijuna eura, od čega se najveći dio odnosi na troškove električne energije.

Krajem siječnja ove godine i posljednji su djelatnici napustili su Aluminij te pozvali Vladu Federacije BiH da prihvati ponudu izraelsko-kineske grupe koja je dostavila ponudu za ponovno pokretanje proizvodnje.

U slučaju da se ne postigne dogovor s izraelsko-kineskom grupacijom najvjerojatnije će se krenuti u proceduru stečaja, a tada su male šanse da će kompanija ikada više početi raditi.

Tagovi: Ante Rezić, Aluminij, Aluminij Mostar
PROČITAJ I OVO
Vlasnik British Airwaysa planira pokretanje ocjene zakonitosti plana karantene
POTEZI
Vlasnik British Airwaysa planira pokretanje ocjene zakonitosti plana karantene

LONDON - Matična kompanija British Airwaysa IAG razmatra pokretanje postupka ocjene zakonitosti plana karantene u Velikoj Britaniji, rekao je glavni izvršni direktor IAG-a Willie Walsh, upozoravajući kako će nova pravila onemogućiti povratak letenju u srpnju.

Zagrebačka zračna luka očekuje barem 50% lanjskog prometa
OČEKIVANJA
Zagrebačka zračna luka očekuje barem 50% lanjskog prometa
ZAGREB - Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman spremna je za povećani promet putnika u lipnju i srpnju, a u sklopu projekta "Trust/Povjerenje" svakodnevno u svim segmentima poslovanja primjenjuje sve preporučene mjere za zaštitu zdravlja putnika i zaposlenika, istaknuto je u petak pri novinarskom obilasku te luke.
Sindikalni povjerenik: Nedopustivo je uvlačiti radnike Pevexa u politiku
PORUKE
Sindikalni povjerenik: Nedopustivo je uvlačiti radnike Pevexa u politiku
ZAGREB - "Ne samo da ste pokušali nauditi imidžu tvrtke koja ih prehranjuje – povrijedili ste radnike".
SDH želi da Telekom Slovenije isplati dividendu
DIVIDENDA
SDH želi da Telekom Slovenije isplati dividendu
LJUBLJANA - Prije današnje Glavne skupštine Telekoma Slovenije, Slovenski državni holding (SDH) predložio je da društvo izdvoji 22,77 milijuna eura od dividende od 30,16 milijuna eura za dividendu, dok Uprava predlaže da ostane neraspoređena.
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
KVALITETA
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
ROVINJ - Riječ je o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa. Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2020 za sva tri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu i hamu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE