GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ankara: Washington bi Turskoj mogao poslati sustav Patriot

Ankara: Washington bi Turskoj mogao poslati sustav Patriot
ORUŽJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2020 / 06:50
Autor: SEEbiz / H
ANKARA - Sjedinjene Države bi mogle Turskoj poslati raketni sustav Patriot nakon smrti turskih vojnika ubijenih tijekom ciljanih napada sirijskog režima na području Idliba, izjavio je u četvrtak turski ministar obrane Hulusi Akar.

"Postoji prijetnja zračnih raketnih napada na našu zemlju", rekao je ministar na kanalu CNN Turk. "Turska bi mogla dobiti Patriot", dodao je i isključio bilo kakvu podršku američkih vojnika na tlu.

Od početka veljače ukupno je 16 turskih vojnika ubijeno na području Idliba. Brojni sukobi Ankare i Damaska od početka veljače izazivaju sve jače napetosti između Turske, koja podržava pobunjeničke skupine u Idlibu, i Rusije koja vojno podržava sirijski režim.

"Turska se ne pokušava suprotstaviti Rusiji u vezi Sirije", rekao je ministar za kanal CNN Turk.

Moskva je pozvala Ankaru da prestane podržavati teroriste na području Idliba, navelo je rusko ministarstvo obrane u četvrtak i dodalo da je vodilo napade na oružane skupine koje podržava Ankara.

Upozorivši na napade s turskih položaja u kojima su ranjena četvorica sirijskih vojnika, ruska vojska je u priopćenju pozvala "tursku stranu da prestane podržavati akcije terorističkih skupina i davati im oružje".

Prema priopćenju, "terorističke skupine su vodile više velikih napada na sirijske položaje u područjima južno od Idliba.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron su u četvrtak u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom izrazili zabrinutost "katastrofalnom humanitarnom situacijom" na području Idliba, objavio je ured njemačke kancelarke.

Kancelarka i francuski predsjednik izrazili su želju da se sastanu s predsjednikom Putinom i turskim predsjednikom Recepom Tayipom Erdoganom kako bi pronašli političko rješenje krize, dodaje se u priopćenju.

Tagovi: sustav Patriot, rakete Patriot, Hulusi Akar,Turska, Pentagon
PROČITAJ I OVO
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
ZELENO SVJETLO
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
NEW YORK - Vlasnici američkog proizvođača čelika U.S. Steela prihvatili su 14.9 milijardi dolara vrijednu ponudu Nippon Steela, utirući put japanskom vlasniku, unatoč crvenom svjetlu Bijele kuće i kritikama sindikata.
Walmart varao kupce na mesu
PREVARE
Walmart varao kupce na mesu
NEW YORK - Poznati američki lanac trgovina "Walmart" nagodio se za 45 milijuna dolara nakon tužbe u kojoj su ga potrošači optuživali da je godinama varao mjere mesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE