GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2024 / 11:28
Autor: SEEbiz
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.

Kao član Uprave bit će odgovaran za osmišljavanje i provedbu strategije preuzimanja novih kompanija te procesa njihovog uspješnog integriranja u Studenac u ovoj i idućim godinama. Također, radit će i na kontinuiranom unaprjeđenju cijelog procesa preuzimanja – od odabira kompanije za preuzimanje preko cijelog složenog procesa integriranja pa do potpune uspješne integracije kada akvizirana kompanija postaje dio Studenca.

„Veliko nam je zadovoljstvo što se Andrija pridružuje Upravi Studenca jer će njegova stručnost i motivirajuće liderstvo dodatno doprinijeti daljnjem provođenju poslovne strategije kompanije. Naime, rast i širenje kompanije naš je zacrtani strateški smjer te smo u posljednjih pet godina, što organskim rastom, a što promišljenim izborom kompanija koje su danas ravnopravni dio Studenca, utrostručili i veličinu i snagu kompanije. Upravo iz tog razloga smo i proširili našu Upravu imenujući Andriju novim članom, a planiramo intenzivno nastaviti s procesom širenja kompanije u budućnosti. Osnaženi Andrijinim iskustvom, znanjem i uspješnim rezultatima kojima je uvelike doprinio uspjehu naše kompanije, širenje naše kompanije, ali i složene procese integracija akviziranih kompanija dići ćemo na još veću razinu strukturiranosti i izvrsnosti u samim procesima“, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

U Upravu Studenca Andrija Topić dolazi s pozicije direktora integracija u Studencu te je u protekle dvije i pol godine sa svojim timom provodio uspješne integracije 12 kompanija koje su brojale od osam pa sve do preko 1000 zaposlenih diljem Hrvatske. Nakon pripojenja veće kompanije, poput Peme, Lonija Trgovina, Strahinjčice, Špar Trgovina i posljednje akvizicije La-vor Tradea, Topić je bio zadužen za vođenje svih poslovnih procesa navedenih tvrtki do trenutka njihovih potpunih uspješnih integracija u Studencu.

„U zadnjih nekoliko godina smo doista imali veliki broj preuzimanja kompanija i mogu reći da smo ponosni na brzinu akvizicija i visoku uspješnost i točnost procesa integracije samih kompanija u Studenac. U tom području Studenac ima uistinu jedinstvenu poziciju ne samo u Hrvatskoj nego i šire, a koliko vidimo, akvizicije i procesi koji ih prate će se nastaviti snažnim tempom i pažljivim strateškom planiranjem. Veselim se što ću sada kao član Uprave moći dodatno podržati Studenac u strateškom upravljanju i snažnom rastu u području akviziranja i integriranja kompanija u Studenac,“ rekao je Andrija Topić, član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu.

Andrija Topić diplomirao je poslovni management na Sveučilištu Lock Haven u Pennsylvaniji, SAD, a uz to je stekao i MBA diplomu na COTRUGLI Business School u Zagrebu te diplomu iz upravljanja projektima, promjenama i rizicima na Sveučilištu Oxford, UK što je odredilo njegov profesionalni razvoj i karijerno opredjeljenje. Karijeru je gradio kroz različite pozicije unutar sektora maloprodaje u Agrokoru gdje je zadnje obnašao funkciju izvršnog direktora maloprodaje. Prije dolaska u Studenac obnašao je funkciju izvršnog direktora za poslovni razvoj te člana Uprave i glavnog direktora za razvoj poslovanja u tvrtki Tokić d.o.o. gdje je bio odgovaran za strategije rasta, prodaju na izvoznim tržištima te preuzimanja i integracije.

Tagovi: Andrija Topić, sTUDENAC, Topić, Senczuk
PROČITAJ I OVO
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
EPILOG
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
ZAGREB - Član Uprave Varteksa Karlo Koprek izjavio je kako su od Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj primili odbijenicu na njihov plan za stabilizaciju poslovanja kompanije.
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE