GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andabak: Prodao sam Sunce hotele po dobroj cijeni, želim se povući iz turizma

Andabak: Prodao sam Sunce hotele po dobroj cijeni, želim se povući iz turizma
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 10:11
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Eagle Hills Real Estate bavi se ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu mu je Mohamed Ali Rashed Alabbar, koji trenutno na području Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta, Srbije te nekih drugih destinacija upravlja razvojem objekata mješovite upotrebe u vrijednosti od 50 milijardi eura.

Tvrtka je namjeravala graditi zagrebački Manhattan, a poznata je i po projektu Beograd na vodi koji je razvila.

- Za sada mi Zakon o tržištu kapitala i burzovna pravila ne dozvoljavaju objavu cijene transakcije, ali je sigurno da će cijena biti objavljena u roku od nekoliko dana na Zagrebačkoj burzi. Htio bih ja o tome govoriti, ali me na šutnju obvezuje ugovor, rekao je Andabak u izjavi za Jutarnji list.

Jeste li zadovoljni postignutom cijenom?

- Naravno da sam zadovoljan, ali cijena nije bila presudna u izboru Eagle Hills Real Estatea za partnera. Mi smo prije više od godinu dana krenuli u proces prikupljanja neobvezujućih ponuda. Pristiglo je desetak neobvezujućih ponuda, od kojih je veći dio bio jako ozbiljan, i po planovima razvoja i po cijeni koju su nudili. U finalu smo odabrali američki fond KSL Capital i Eagle Hills Real Estate. Prvi ekskluzivitet u pregovorima dali smo KSL Capitalu, koji je dobio i dva kruga produžetka. No, ti pregovori nisu završili sklapanjem ugovora i zatvaranjem transakcije, pa smo se odlučili za pregovore s Eagle Hills Real Estateom, koji je kao drugi dobio ekskluzivitet. U nekih četrdesetak dana uspjeli smo odraditi sve potrebne radnje i pregovore. I to je sada to. Zadovoljan sam, naravno, svime. Doista cijena nije bila presudna u izboru Eagle Hills Real Estatea u odnosu na KSL Capital jer se radilo o sličnoj ponudi u tom dijelu, nego nešto drugo.

Što je to drugo?

- Prevagnula je vizija budućnosti razvoja Sunce hotela. Eagle Hills Real Estate bio je, između ostalog, brži i konkretniji, a presudili su i njihovi planovi vezani uz tvrtku. Po tom pitanju bili su mi draži. Jamče ostanak u tom poslu više desetaka godina, namjeravaju sve hotele podići na razinu pet i četiri zvjezdice, sviđa im se postojeći menadžment, a jako su zadovoljni djelatnicima. Vjerujte mi da je upravo to presudilo što sam se odlučio za njih.

Činjenica da ostavljaju postojeći menadžment uključuje i vas i vašu obitelj?

- Ne, to nije uključeno. Moja obitelj i ja se povlačimo iz svega. Povlačimo se iz turizma. To je logično i normalno.

Što je s drugim projektima ? Što je s tvrtkom Salve Regina koja ima hotel Kaj i upravlja još nekim hotelima?

- Zasad to nije dio ovog ugovora, ali pretpostavljam da će se i to vrlo brzo riješiti. Zračna luka je u sklopu hotela. Toplice također nisu dio ovog aranžmana, ali bi mogle, kao i Salve Regina, biti. Razmišljam da se potpuno prestanem baviti turizmom.

Tagovi: Sunce hoteli, Beograd na vodi, Mohamed Ali Rashed Alabbar, Eagle Hills Zagreb Real Estate, poslovni rezultati, Salve Regina, Hotel Kaj, Jako Andabak
PROČITAJ I OVO
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE