GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 09:10
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Malo je pravih dobitnika na slovenskom tržištu kapitala ove godine, a jednako vrijedi i za šire regionalno tržište.

Jedno se bluechip izdanje izdvaja po kvaliteti izvedbe, kako u kontekstu poslovanja tako i u smislu burzovne izvedbe dionica. Riječ je o Krki koja je ovoga tjedna objavila vrlo dobre poslovne rezultate.

Zbog uspješnog poslovanja, kretanje dionica Krke i ove godine je povoljno, pišu analitičari ljubljanske Ilirike. Ove su cijene ove godine porasle za 8,5 posto i jedine su dionice SBITOP indeksa koji ove godine bilježe pozitivan povrat. Za usporedbu, ovogodišnji povrat na američki S&P500 indeks u trenutku pisanja je iznosio -6,6 posto.

Krka će na Glavnoj skupštini 9. srpnja najvjerojatnije odobriti prijedlog za isplatu dividende u iznosu od 4,25 eura, što, s obzirom na trenutnu razinu cijena dionica, znači da dioničari Krke ove godine mogu očekivati dividendni prinos od 5,4 posto.

I ove godine dionice Krke imaju veći prinos od globalnog MSCI indeksa farmaceutskih tvrtki (-2 posto), ali unatoč tome i unatoč uspješnom poslovanju u odnosu na konkurenciju, prema svim pokazateljima procjene i dalje su podcijenjene. Koeficijent P / E za Krku je 9,4, dok je medijan P / E omjera za usporedivu skupinu poduzeća 15,5.

To znači da je Krka (u bilanci od 274,1 milijuna eura) praktički nezadužena, što je u dugoročnom pozitivnom poslovnom trendu, što je još uvijek vrlo zanimljivo ulaganje kao rezultat uspješno provedene strategije tvrtke. Do kraja godine očekujemo nastavak rasta ovih dionica.

Tagovi: Krka, Ljubljanska borza, farmaceutski sektor
PROČITAJ I OVO
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE