GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 09:10
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Malo je pravih dobitnika na slovenskom tržištu kapitala ove godine, a jednako vrijedi i za šire regionalno tržište.

Jedno se bluechip izdanje izdvaja po kvaliteti izvedbe, kako u kontekstu poslovanja tako i u smislu burzovne izvedbe dionica. Riječ je o Krki koja je ovoga tjedna objavila vrlo dobre poslovne rezultate.

Zbog uspješnog poslovanja, kretanje dionica Krke i ove godine je povoljno, pišu analitičari ljubljanske Ilirike. Ove su cijene ove godine porasle za 8,5 posto i jedine su dionice SBITOP indeksa koji ove godine bilježe pozitivan povrat. Za usporedbu, ovogodišnji povrat na američki S&P500 indeks u trenutku pisanja je iznosio -6,6 posto.

Krka će na Glavnoj skupštini 9. srpnja najvjerojatnije odobriti prijedlog za isplatu dividende u iznosu od 4,25 eura, što, s obzirom na trenutnu razinu cijena dionica, znači da dioničari Krke ove godine mogu očekivati dividendni prinos od 5,4 posto.

I ove godine dionice Krke imaju veći prinos od globalnog MSCI indeksa farmaceutskih tvrtki (-2 posto), ali unatoč tome i unatoč uspješnom poslovanju u odnosu na konkurenciju, prema svim pokazateljima procjene i dalje su podcijenjene. Koeficijent P / E za Krku je 9,4, dok je medijan P / E omjera za usporedivu skupinu poduzeća 15,5.

To znači da je Krka (u bilanci od 274,1 milijuna eura) praktički nezadužena, što je u dugoročnom pozitivnom poslovnom trendu, što je još uvijek vrlo zanimljivo ulaganje kao rezultat uspješno provedene strategije tvrtke. Do kraja godine očekujemo nastavak rasta ovih dionica.

Tagovi: Krka, Ljubljanska borza, farmaceutski sektor
PROČITAJ I OVO
Gubitak HT Eroneta u prvom polugodištu blizu 3,4 miliona KM
U MINUSU
Gubitak HT Eroneta u prvom polugodištu blizu 3,4 miliona KM
MOSTAR - Kompanija HT Eronet iz Mostara u prvom polugodištu poslovala je sa gubitkom od oko 3,4 miliona KM, izjavila je izvršni direktorica za finansije Gordana Bilić.
Jamp nastavio povećavati udjel u Bosnalijeku
DOKUP
Jamp nastavio povećavati udjel u Bosnalijeku
SARAJEVO - Kompanija Jamp s.r.o. iz Slovačke nastavila je povećavati udio u sarajevskom Bosnalijeku.
Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani
RAČUNI
Prošli tjedan 19 posto manje fiskaliziranih računa nego lani
ZAGREB - U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine broj računa smanjen za 19 posto, a njihov iznos za 15 posto, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.
Eurowings obnovio promet na liniji Stuttgart - Osijek
LINIJE
Eurowings obnovio promet na liniji Stuttgart - Osijek
ZAGREB - Ove nedjelje, 2. kolovoza, poznata njemačka niskobudžetna aviokompanija obnovila je promet na liniji Stuttgart - Osijek.
Tedeschi: Nisam financirao Možemo!
JASNA PORUKA
Tedeschi: Nisam financirao Možemo!
ZAGREB - Danima se već u kuloarima spominje kako su platfotmu Možemo! izdašno financirali Emil Tedeschi i Atlantic Grupa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE