GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 09:10
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Malo je pravih dobitnika na slovenskom tržištu kapitala ove godine, a jednako vrijedi i za šire regionalno tržište.

Jedno se bluechip izdanje izdvaja po kvaliteti izvedbe, kako u kontekstu poslovanja tako i u smislu burzovne izvedbe dionica. Riječ je o Krki koja je ovoga tjedna objavila vrlo dobre poslovne rezultate.

Zbog uspješnog poslovanja, kretanje dionica Krke i ove godine je povoljno, pišu analitičari ljubljanske Ilirike. Ove su cijene ove godine porasle za 8,5 posto i jedine su dionice SBITOP indeksa koji ove godine bilježe pozitivan povrat. Za usporedbu, ovogodišnji povrat na američki S&P500 indeks u trenutku pisanja je iznosio -6,6 posto.

Krka će na Glavnoj skupštini 9. srpnja najvjerojatnije odobriti prijedlog za isplatu dividende u iznosu od 4,25 eura, što, s obzirom na trenutnu razinu cijena dionica, znači da dioničari Krke ove godine mogu očekivati dividendni prinos od 5,4 posto.

I ove godine dionice Krke imaju veći prinos od globalnog MSCI indeksa farmaceutskih tvrtki (-2 posto), ali unatoč tome i unatoč uspješnom poslovanju u odnosu na konkurenciju, prema svim pokazateljima procjene i dalje su podcijenjene. Koeficijent P / E za Krku je 9,4, dok je medijan P / E omjera za usporedivu skupinu poduzeća 15,5.

To znači da je Krka (u bilanci od 274,1 milijuna eura) praktički nezadužena, što je u dugoročnom pozitivnom poslovnom trendu, što je još uvijek vrlo zanimljivo ulaganje kao rezultat uspješno provedene strategije tvrtke. Do kraja godine očekujemo nastavak rasta ovih dionica.

Tagovi: Krka, Ljubljanska borza, farmaceutski sektor
PROČITAJ I OVO
Marriott se povlači s Kube
POVLAČENJE
Marriott se povlači s Kube
HAVANA - Marriott International morat će obustaviti rad hotela na Kubi zbog ukaza Trumpove administracije, prenosi Reuters.
Teva dobila važan sudski proces protiv Opianta
PRAVNA POBJEDA
Teva dobila važan sudski proces protiv Opianta
NEW YORK - Opiant Pharmaceuticals izvještava da je okružni sud u New Jerseyju presudio u korist Teva Pharmaceutical Industries u tužbi za kršenje patenta koju je Opiant pokrenuo kao odgovor na zahtjev kompanije Teva u SAD-u.
Lokalna samouprava ne odriče se kontrolnog paketa u LRH
ODLUKE
Lokalna samouprava ne odriče se kontrolnog paketa u LRH
OPATIJA – Tvrtka Nova Liburnija, preko koje četiri jedinice lokalne samouprave na Liburniji drže kontrolni paket 25 posto plus 1 dionicu Liburnia Riviera Hotela, glasat će protiv dokapitalizacije LRH čime će dokapitalizacija očito biti stavljena na čekanje.
Arena Hospitality Group otvara hotel Histria i turističko naselje Verudela
OTVARANJE
Arena Hospitality Group otvara hotel Histria i turističko naselje Verudela
PULA - Datumi otvaranja ostalih objekata ovisit će o kretanju bukinga. Interesa za ljetovanja ima, a u proteklih nekoliko tjedana broj rezervacija znatno se povećao u odnosu na prijašnji period. No, to je još uvijek neusporedivo s brojem rezervacija proteklih godina, kaže Manuela Kraljević
Air Serbia ponovo leti za New York
LETOVI
Air Serbia ponovo leti za New York
BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Air Serbia danas će obnoviti komercijalne putničke letove za New York.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE